Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Eθνική NTPOΠH

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά
Στον «αέρα» δρομολόγια, διακοπές, τουρισμός


23/06/2010

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ έχουν καταλάβει από το πρωί της Τετάρτης τους καταπέλτες πέντε πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν 9 από τα 20 δρομολόγια για Κυκλάδες.
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώθηκαν και ορισμένα από τα δρομολόγια μακρινών προορισμών, όπως για Χίο, Μυτιλήνη και Κρήτη.
Αρκετοί επιβάτες προτίμησαν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους και μαζί τις ολιγοήμερες διακοπές στα νησιά, ενώ άλλοι τροποποίησαν τα εισιτήριά τους με άλλα δρομολόγια.
Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία στο ΣΚΑΪ του ιδιοκτήτη της εταιρίας «Καλλιστη Ferries», Γιώργου Σπανού, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρία έφυγε από την Ελλάδα και δένει από πέρσι τα πλοία της στην Ιταλία, καθώς δέχθηκε πιέσεις από σωματεία των ναυτεργατών.
Ο κ. Σπανός είπε ακόμα ότι η εταιρία αντιμετώπισε στο παρελθόν παρόμοιες με τις σημερινές καταστάσεις, έκανε λόγο για «πρωτοπαλίκαρα του ΚΚΕ» και κατήγγειλε την απουσία της πολιτείας.
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παρακώλυση συγκοινωνιών κατέθεσε η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυσιπλοΐας.
Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στο λιμάνι, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν μια ακόμη επίπτωση της άστοχης, αδιάφορης, γεμάτης παλινωδίες και χωρίς σχεδιασμό, πολιτικής της κυβέρνησης για τους δύο πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας: τον Τουρισμό και την Εμπορική Ναυτιλία.»

Αδυναμία σχεδιασμού
Τα χέρια ψηλά σηκώνουν πλέον τα τουριστικά γραφεία, καθώς λόγω της ανεξέλεγκτης – όπως τονίζουν – κατάστασης στο λιμάνι του Πειραιά δεν μπορούν να σχεδιάσουν κανένα τουριστικό πακέτο για την Ελλάδα, αλλά και να έχουν τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν να το εκτελέσουν όπως το έχουν προγραμματίσει.
Σε ανακοίνωσή του ο Hatta επισημαίνει ότι τα έχει εξαντλήσει κάθε διαχειρίσιμο όριο από τον κλάδο των τουριστικών γραφείων και καλεί την πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας, των επαγγελματιών του τουρισμού και των εργαζομένων, «που αγωνίζονται μόνοι σήμερα, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες», όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
Τέλος ο Hatta υπενθυμίζει ότι η μη εκτέλεση, ή η πλημμελής εκτέλεση ενός τουριστικού πακέτου επιφέρει – σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νομοθεσία – κυρώσεις διοικητικής και οικονομικής φύσεως για τα τουριστικά γραφεία.
«Ήδη ο κλάδος αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις από ματαιώσεις και πλημμελείς εκτελέσεις τουριστικών πακέτων, τέτοιες που σύντομα δεν θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου