Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

Με μπλακάουτ προειδοποίησε το Λος Αντζελες η Αριζόνα για τον μεταναστευτικό νόμο

Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2010
Σε απάντηση για το μποϊκοτάζ που υπέστη με αφορμή τον ρατσιστικό μεταναστευτικό νόμο, η Αριζόνα απείλησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο Λος Αντζελες, αν και η απειλή θεωρήθηκε νομικά αβάσιμη.
«Αν ένα μποϊκοτάζ είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε, ευχαρίστως θα ενθαρρύνω τις Αρχές της Αριζόνας να επαναδιαπραγματευτούν τις συμφωνίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ώστε το Λος Άντζελες να παίρνει ρεύμα από την Αριζόνα», έγραψε σε επιστολή του στέλεχος της επιτροπής που εποπτεύει τις ΔΕΚΟ της πολιτείας.
Η επιστολή απευθύνεται στον δήμαρχο του Λος Άντζελες, Αντόνιο Βιλαραϊγόσα που απάντησε σε δήλωσή του ότι «δεν θα απαντήσει σε απειλές από μία πολιτεία που απομονώθηκε από την υπόλοιπη Αμερική που τιμά την ελευθερία και τα βασικά πολιτικά δικαιώματα».
Ωστόσο, γράφει ο Guardian η απειλή είναι αβάσιμη αφού όχι μόνο δεν μπορεί να την υλοποιήσει η Αριζόνα αλλά και γιατί η Καλιφόρνια κατέχει πολλά από εργοστάσια παραγωγής.
Είχε προηγηθεί πρόταση για μποϊκοτάζ στην Αριζόνα και στις επιχειρήσεις της, πράγμα που έσπευσαν να υλοποιήσουν αρκετές πόλεις στις ΗΠΑ.
Η νομοθεσία που εισήγαγε τον Απρίλιο η Αριζόνα επέτρεπε στις Αρχές να σταματούν ακόμα και χωρίς να έχουν διαπράξει κάτι αξιόποινο και να ζητούν χαρτιά από κάθε μετανάστη που θεωρούν ότι είναι παράνομα στην πολιτεία. Αν και η πολιτεία μετρίασε κάποιες από τις διατάξεις, ο νόμος –που θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Ιουλίου - θεωρείται ρατσιστικός και αντισυνταγματικός.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για τις διατάξεις του ενώ αντιδράσεις καταγράφηκαν και από το Μεξικό, χιλιάδες πολίτες του οποίου ζουν και εργάζονται στην Αριζόνα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου