Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Σύντομα στην αγορά το “ιπτάμενο αυτοκίνητο” (vid)



Άδεια για να ξεκινήσει η παραγωγή του Terrafugia Transition, του μικρού αεροσκάφους που μετατρέπεται σε οδικό όχημα , έδωσε την Τρίτη (29/6) η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Το Transition σχεδιάστηκε ως ένα “ελαφρύ σπορ” αεροσκάφος, το μικρότερο στο είδος των ιδιωτικών αεροπλάνων, κάτω από τους κανονισμούς της ΟΔΑ και ζυγίζει σχεδόν 600 κιλά.
Ωστόσο, οι κατασκευαστές δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στις επιταγές ασφαλείας – όπως αερόσακοι, ζώνες ασφαλείας, κτλ – προκειμένου να πάρουν την άδεια για να μπορεί να κυκλοφορεί και στο δρόμο με τέτοιο βάρος.

Παρ' όλα αυτά, η ΟΔΑ έδωσε την άδεια, κάνοντας μια μικρή εξαίρεση.
Το διθέσιο αεροσκάφος μπορεί να μετατραπεί άνετα σε όχημα για το δρόμο, χρησιμοποιώντας τη μπροστινή μηχανή σε συνηθισμένες ταχύτητες για λεωφόρους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Τα δύο του φτερά κλείνουν, ενώ καταναλώνει ένα λίτρο βενζίνης κάθε 30 χιλιόμετρα.
Στον αέρα το Transition φτάνει τα 115 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο μέχρι 200 κιλά, ενώ όταν μετατραπεί σε όχημα αναπτύσσει ελαφρώς μεγαλύτερη ταχύτητα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το Transition έχει ήδη προτιμηθεί από 70 αγοραστές που έδωσαν 10.000 δολάρια ο καθένας για να το αποκτήσουν.

Πηγή:  KONTPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου