Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Σαμαράς: «Με το μνημόνιο παραδώσαμε τα κλειδιά»

Δευτέρα, 28 Ιουνίου, 2010
Στις 7 Ιουλίου θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΝΔ τις θέσεις του κόμματός του για την έξοδο από την οικονομική κρίση, προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του 8ου συνεδρίου του κόμματος και κατηγόρησε για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση ότι «παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας υπογράφοντας το μνημόνιο που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και καταστροφής».
«Στρατηγική της ΝΔ είναι η απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο για την οικονομία...Όσο είμαστε δεσμευμένοι στο μνημόνιο η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αξιοποιήσει την περιουσία της και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Υποστήριξε ακόμη ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «όργιο καιροσκοπισμού και φτηνιάρικης πολιτικής», λέγοντας ότι «έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδισε αδιαφορώντας για το κόστος της επόμενης ημέρας».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «με το συνέδριό μας γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο, αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας στην προμετωπίδα του κόμματος εκεί που τους ταιριάζει και όχι στο σεντούκι, προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος όχι σε χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια, φέρνουμε νέο κόσμο χωρίς να περιφρονούμε τους παλιούς αγωνιστές, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Προβλήματα ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές που δημιούργησαν οι αποφάσεις του. Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους».
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις κατηγορίες του για «δεκανίκια» του ΠΑΣΟΚ, και φωτογραφίζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη είπε ότι «μιλούν τάχα για ψήφο ευθύνης, αλλα η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, αλλα πράξη ευθύνης».

Οι αντιδράσεις στην ομιλία Σαμαρά
Σε υψηλούς τόνους απάντησε η κυβέρνηση στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «με πομπώδεις εκφράσεις και ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες, δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση».
«Η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα από το αντιδραστικό Μνημόνιο, όταν έχει δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
«Ου γαρ οίδε τι λέγει και τι ποιεί ο κ.Σαμαράς» σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Του θυμίζω ότι ο αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι απέναντι και όχι μεταξύ μας».
«Ο κ. Σαμαράς ψηφίζοντας υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας επέλεξε να μην συμμετάσχει στη σοβαρή και επώδυνη συζήτηση για τα μέτρα εφαρμογής του μνημονίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη ο πρόεδρος της ΝΔ «πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου