Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Ο Pete Buttigieg καλεί την AT&T και τη Verizon να καθυστερήσουν την ασύρματη κυκλοφορία 5G στα αεροπλάνα λόγω πιθανών ανησυχιών για την ασφάλεια.

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, 2022

  • • Ο Buttigieg και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλαν επιστολή στην AT&T και τη Verizon ζητώντας καθυστέρηση δύο εβδομάδων από την κυκλοφορία του 5G.
  • • Η επιστολή αναφέρει ανησυχία για «εκτεταμένη και απαράδεκτη διαταραχή» που θα μπορούσε να προκαλέσει «κυματισμούς σε όλο το σύστημα αεροπορικών μεταφορών των ΗΠΑ».

• Οι βιομηχανίες αερομεταφορών και ασύρματων επικοινωνιών διαφωνούν για το ενδεχόμενο οι υπηρεσίες 5G να παρεμβαίνουν στα ηλεκτρονικά αεροσκάφη.

Η AT&T και η Verizon Communications επανεξετάζουν αίτημα του υπουργού Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ να καθυστερήσει την ανάπτυξη ασύρματων υπηρεσιών 5G σε αεροπλάνα, το οποίο επρόκειτο να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν οι δύο ασύρματοι μεταφορείς στο Insider το Σάββατο.

Ο Buttigieg συνεργάστηκε με τον Steve Dickson, διοικητή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για να αποστείλει επιστολή στην AT&T και τη Verizon την Παρασκευή ζητώντας καθυστέρηση δύο εβδομάδων για την καλύτερη αξιολόγηση πιθανών παρεμβολών στα ηλεκτρονικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στην επιστολή που είδαν οι Bloomberg, Buttigieg και Dickson έγραψαν ότι η εφαρμογή της υπηρεσίας 5G θα μπορούσε να προκαλέσει «εκτεταμένη και απαράδεκτη διακοπή», συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς αεροπλάνων σε τοποθεσίες όπου οι προσγειώσεις μπορεί να μην είναι ασφαλείς «προκαλώντας κυματισμούς σε όλο το σύστημα αεροπορικών μεταφορών των ΗΠΑ».

Εκπρόσωποι της AT&T και της Verizon Communications δήλωσαν και οι δύο στο Insider ότι έλαβαν την επιστολή και βρίσκονται στη διαδικασία αναθεώρησης της.

Ο εκπρόσωπος της Verizon πρόσθεσε: «Ωστόσο, εάν οι αεροπορικές εταιρείες ανησυχούν τόσο για τις ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με το 5G, θα πρέπει πραγματικά να εξετάσουν το ιστορικό τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αυτή η βιομηχανία, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους φορολογούμενους, έχει σαφώς πολύ μεγαλύτερα ζητήματα για να ανησυχεί".  

Η επιστολή της Παρασκευής από την Buttigieg και την FAA πραγματοποιείται εν μέσω μαζικών καθυστερήσεων στα ταξίδια και ακυρώσεων στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις ελλείψεις προσωπικού που προκλήθηκαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού Omicron. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει περίπου 20.000 πτήσεις από την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Boeing και της Airbus, των μεγαλύτερων κατασκευαστών αεροπλάνων στον κόσμο, έγραψαν στον Buttigieg τον περασμένο μήνα εκλιπαρώντας τον να καθυστερήσει την ανάπτυξη της ασύρματης υπηρεσίας 5G στα αεροσκάφη, επικαλούμενοι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

"Οι παρεμβολές 5G θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα των αεροσκαφών να λειτουργούν με ασφάλεια", ανέφερε η επιστολή, την οποία είδε το Reuters.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλχούν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus Americas Τζέφρι Πλέκελ σημείωσαν επίσης ότι το 5G θα μπορούσε να έχει «τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο των αερομεταφορών».

Η υπηρεσία 5G είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Νοέμβριο, αλλά μετατέθηκε για τις 5 Ιανουαρίου όταν η FAA και άλλα μέλη της αεροπορικής βιομηχανίας εξέφρασαν ανησυχίες για την υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητάς της να παρεμβαίνει στους υψομετρητή αεροπλάνων, μια συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του ύψους του αεροσκάφους. 

"Η αεροδιαστημική βιομηχανία επικεντρώνεται στην πλήρη αξιολόγηση και αντιμετώπιση των δυνατοτήτων παρέμβασης 5G σε ραδιο υψομετρητές", δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing στο Insider τον προηγούμενο μήνα. "Συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές αρχές, τους κυβερνητικούς ηγέτες, τις αεροπορικές εταιρείες και τους βιομηχανικούς ομίλους για να διασφαλίσουμε τη συνεχή επιχειρησιακή ασφάλεια των αεροσκαφών σε όλο το αεροπορικό σύστημα παγκοσμίως".

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία ασύρματων επικοινωνιών υποστήριξε ότι τα επίπεδα ισχύος είναι πολύ χαμηλά για να προκαλέσουν διαταραχές, και επεσήμανε την επιτυχία της ανάπτυξης σε άλλες χώρες.

"Ο φόβος της αεροπορικής βιομηχανίας βασίζεται σε εντελώς δυσφημιστές πληροφορίες και σκόπιμες διαστρεβλώσεις γεγονότων", δήλωσε ο Νικ Λούντλουμ, εκπρόσωπος Τύπου του ομίλου ασύρματων βιομηχανιών CTIA, στη Wall Street Journal τον προηγούμενο μήνα.

Διάβασε το αυθεντικό άρθρο.  Read the original article on Business Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου