Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Η Ομικρον κορυφώνεται σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, γεμίζουν τα νοσοκομεία

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο MGH οι ασθενείς με covid αντιπροσωπεύουν το 30% των κλινών! paneliakos.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («ΝΥΤ») – Ενα κύμα κρουσμάτων Ομικρον μπορεί να διογκώνεται στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 βρίσκεται σε υψηλό ρεκόρ και ανεβαίνει, συνθλίβοντας νοσοκομεία των οποίων το προσωπικό έχει μειωθεί από τον κορωνοϊό.

Οι ηγέτες της δημόσιας υγείας προειδοποιούν ότι ενώ ο αριθμός των Αμερικανών που μολύνονται καθημερινά παραμένει επικίνδυνα υψηλός, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο πληθυσμός δημιουργεί αρκετή φυσική ανοσία για να επισπεύσει την ημέρα που ο ιός θα γίνει διαχειρίσιμο μέρος της καθημερινής ζωής.

Ο Δρ Αντονι Φάουτσι, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας της κυβέρνησης σε μολυσματικές ασθένειες, ρωτήθηκε τη Δευτέρα στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εάν αυτή μπορεί να είναι η χρονιά που θα συμβεί αυτό. «Θα ήλπιζα ότι είναι έτσι», είπε, «αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο εάν δεν υπάρξει άλλη παραλλαγή που διαφεύγει από την ανοσολογική απάντηση».

Ο Δρ Φάουτσι είπε ότι η εξέλιξη της πανδημίας ήταν ακόμα αδύνατο να αποτυπωθεί. «Η απάντηση είναι: Δεν ξέρουμε», είπε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατά μέσο όρο πάνω από 790.000 νέα κρούσματα καθημερινά, απολογισμός που περιλαμβάνει τεχνητά χαμηλό αριθμό τη Δευτέρα, όταν πολλές πολιτείες δεν δημοσίευσαν νέα δεδομένα λόγω της αργίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ. Οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον τους 1.900 την ημέρα, αυξημένοι κατά 54% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ακόμη και πριν από το Σαββατοκύριακο των διακοπών, τα καθημερινά κρούσματα είχαν κορυφωθεί στη Νέα Υόρκη και σε άλλες βορειοανατολικές πολιτείες. Σύμφωνα με βάση δεδομένων της «New York Times», τα κρούσματα στην περιοχή κορυφώθηκαν στις 10-11 Ιανουαρίου.

Αν και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η Ομικρον μπορεί να προκαλέσει λιγότερο σοβαρή ασθένεια από προηγούμενες παραλλαγές, ο τεράστιος αριθμός των περιπτώσεων έχει δημιουργήσει ένα τσουνάμι ασθενών που αναζητούν φροντίδα. Τα νοσοκομεία υφίστανται τεράστια πίεση, αγωνίζονται να διαχειριστούν τις ελλείψεις προσωπικού που αναγκάζουν τις δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το ποιος πρέπει να δεχθεί προτεραιότητα στη φροντίδα.

Ο μέσος αριθμός Αμερικανών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό είναι 157.000, σημειώνοντας αύξηση 54% σε διάστημα δύο εβδομάδων. Και ο αριθμός θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται για κάποιο χρονικό διάστημα: Οι ειδικοί λένε ότι τα δεδομένα για τους θανάτους και τις νοσηλείες τείνουν να υστερούν σε σχέση με τους καθαρούς αριθμούς κρουσμάτων κατά περίπου δύο εβδομάδες. Τα στοιχεία νοσηλείας περιλαμβάνουν άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό μετά την εισαγωγή τους για παθήσεις που δεν σχετίζονται με τον Covid.

Το κύμα Ομικρον πλήττει τα νοσοκομεία με υποστελεχωμένο προσωπικό, όπου πολλοί εργαζόμενοι είναι άρρωστοι με Covid-19 και άλλοι που τα παράτησαν υπό την πίεση της πανδημίας δεν έχουν αντικατασταθεί.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιανουαρίου, ήταν κατά μέσο όρο 82% γεμάτες, σύμφωνα με βάση δεδομένων της «New York Times». Στην Οκλαχόμα Σίτι τη Δευτέρα, τέσσερα νοσοκομεία εξέδωσαν δήλωση λέγοντας ότι δεν είχαν διαθέσιμα κρεβάτια Εντατικής.

Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου