Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Βασίλης Σαμαράς (William “Bill” Samaras) πέρασε στον επόμενο γύρο για τη θέση του δημοτικού Συμβούλου στο Lowell, αλλά έχει πολύ δουλειά για να επανεκλεγεί.

 Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Με τον νέο εκλογικό νόμο που «αναγκαστικά» εφαρμόζεται στην πόλη του Lowell.  Μέχρι τις προηγούμενες εκλογές στην πόλη εκλεγόντουσαν 9 δημοτικοί σύμβουλοι και ελάμβαναν ψήφους από όλες τις συνοικίες της πόλης.   Αυτό είχε ως επακόλουθο στην Upper Belvidere, συνοικία που ψηφίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό αφού είναι και η πιο πλούσια και πολλές οικογένειες είναι άμμεσα συνδεδεμένες με την πόλη αφού ένα μεγάλο ποσοστό εργάζεται στο Δημαρχείο και στις υπηρεσίες του δήμου, όπως Πυροσβεστική, Αστυνομία, Σχολεία, Δρόμους κλπ, και είχαν προσωπικό συμφέρον για την διοίκηση της πόλης. 

Με γεγονός ότι η ψήφος είναι προαιρετική, η περιοχή της Upper Belvidere είχε συμμετοχή κοντά  στο 70% των ψηφοφόρων.  Έτσι για χρόνια η Upper Belvidere με πληθυσμό το ένα δέκατο του συνολικού πληθυσμού της πόλης έβγαζε 5-7 δημοτικούς συμβούλους!  (Σήμερα 5 από τους 9 δημοτικούς συμβούλους της πόλης είναι από την συνοικία Upper Belvidere!)

Μετά από τη συγκέντρωση υπογραφών οι δημότες και πολιτικοί από τις άλλες περιοχές κατέφυγαν στη δικαιοσύνη η οποία αποφάνθηκε ότι αυτό δεν είναι σωστή αντιπροσώπευση και είπε ότι πρέπει να υπάρχει αντιπροσώπευση στο δημοτικό συμβούλιο από όλες τις συνοικίες!  Αυτό ακούγετε σωστό αλλά στην ουσία «τιμώρησε» την Upper Belvidere όπου τώρα θα βγάζει μόνο ένα δημοτικό σύμβουλο συν όποιον ή όποιους από τους 3 εκλεγούν με τους ψήφους όλης της πόλης.  Οι πέντε σύμβουλοι που είναι στο παρών δημοτικό συμβούλιο που κατοικούν στην Upper Belvidere είναι οι:  Samaras, Leahy, Conway, Mercier, Drinkwater.  Οι δύο τελευταίοι διεκδικούν να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο at large, δηλαδή με τους ψήφους από όλη την πόλη.

Δηλαδή, η πόλη χωρίστηκε σε 8 εκλογικές περιφέρειες και κάθε περιφέρεια βγάζει τον δικό της δημοτικό σύμβουλο ενώ 3 ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από όλους τους ψηφοφόρους.  Συνολικά λοιπόν, από φέτος θα εκλέγονται 11 δημοτικοί σύμβουλοι. 

Χθες, Τρίτη, ήταν οι προκριματικές και σε κάθε εκλογική περιφέρεια πέρασαν 2 για τις Γενικές εκλογές που θα γίνουν στις 2 Νοεμβρίου όπου και τελικά θα εκλεγεί ένας από κάθε εκλογική περιφέρεια συν οι 3 από όλη την πόλη.

Ο Βασίλης Σαμαράς πέρασε στις τελικές εκλογές σαν δεύτερος ενώ πρώτος ήρθε ο νυν δήμαρχος John Leahy με τον David Conway (πρώην διευθυντή του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου) να χάνει.   

Γνωρίζουμε ότι ο Βασίλης Σαμαράς είχε μεγάλη βοήθεια από όλο τον Ελληνισμό του Lowell αλλά θα έχει μεγάλη δυσκολία να επανεκλεγεί αφού το ποσοστό των Ιρλανδών στο Upper Belvidere είναι πολύ μεγάλο.

Συγχαρητήρια στο Βασίλη Σαμαρά για την νίκη του και καλή επιτυχία στις 2 Νοεμβρίου.

 paneliakos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου