Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Κωδικός «London Bridge»: Το νέο σχέδιο του Λονδίνου για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Σάββατο, 4 Σεπεμβρίου, 2021

Οι αρχές αναμένουν πρωτοφανή συρροή πολιτών στην πρωτεύουσα για την κηδεία, συγκοινωνιακό χάος., έλλειψη καταλυμάτων και κορεσμό των δομών υγείας.

 

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τις λεπτομέρειες του ανανεωμένου σχεδίου για τη διαχείριση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, με την κωδική ονομασία 'London Bridge', αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Politico.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προειδοποίηση πως το Λονδίνο θα μπορούσε να φτάσει στα όριά του, καθώς θα είναι πραγματικά «γεμάτο» από κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα πρωτοφανή σε μέγεθος πλήθη που αναμένεται να συρρεύσουν στην πρωτεύουσα για την κηδεία θα προξενούσαν στο χείριστο σενάριο συγκοινωνιακό χάος, έλλειψη καταλυμάτων, ανεπάρκεια τροφίμων, κορεσμό των δομών υγείας και βασικών υπηρεσιών και προκλήσεις ασφαλείας, περιλαμβανομένου του αυξημένου συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα.

Το σχέδιο που έχει καταρτιστεί από το γραφείο υπουργικού συμβουλίου σε συνεννόηση με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ περιλαμβάνει και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες, από την αναγγελία θανάτου έως τις πρώτες κινήσεις του διαδόχου, πρίγκιπα Καρόλου.

Τις πρώτες ώρες μετά από το θάνατο μια σειρά τηλεφωνημάτων θα γίνει από τον ιδιαίτερο γραμματέα της βασίλισσας προς τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια προς τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, υπουργούς και άλλους αξιωματούχους.

Οι σημαίες θα πρέπει να αρχίσουν να κυματίζουν μεσίστιες εντός δέκα λεπτών στα κυβερνητικά κτίρια, η αρχική ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας θα γίνει μαύρη με μία σύντομη δήλωση επιβεβαίωσης του θανάτου, ενώ ο κυβερνητικός ιστότοπος θα έχει ένα μαύρο μπάνερ στην κορυφή.

Στο ανανεωμένο σχέδιο τονίζεται ρητώς ότι θα απαγορεύονται τα retweets από κυβερνητικούς αξιωματούχους δίχως τη συγκατάθεση της επικοινωνιακής ομάδας της κεντρικής κυβέρνησης.

Την ημέρα του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, που λαμβάνει την κωδική ονομασία 'D-Day', ο Πρωθυπουργός θα έχει ακρόαση με το νέο βασιλιά, ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα στις 6 το βράδυ τοπική. Το ίδιο βράδυ θα τελεστεί λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου παρουσία του Πρωθυπουργού και πλήθους άλλων αξιωματούχων. Το πρωί της επομένης θα γίνει η επίσημη ανακήρυξη του νέου βασιλιά.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα πρέπει να βρίσκεται στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ τη δεύτερη ημέρα μετά από το θάνατό της, σε όποιο σημείο της χώρας και αν βρίσκεται όταν πεθάνει.

Την επόμενη ο νέος βασιλιάς θα ξεκινήσει περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχής γενομένης από τη Σκωτία, μετά στη Βόρεια Ιρλανδία και έπειτα στην Ουαλία.

Από την έκτη ημέρα μετά από το θάνατο το φέρετρο θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Westminster Hall, στο κτίριο που στεγάζει το κοινοβούλιο.

Η κηδεία θα γίνει στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη δέκατη ημέρα μετά από το θάνατο της βασίλισσας, ημέρα που θα κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους.

Η ανανέωση του σχεδίου δεν πιστεύεται ότι υπαγορεύεται από οποιαδήποτε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: https://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου