Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

FED – Ένα πρώην «γεράκι» προειδοποιεί για παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση

    Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2021


Μπορεί οι αγορές να βρίσκονται μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας , ωστόσο την αισιοδοξία αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζονται άπαντες.

Μπορεί οι αγορές να βρίσκονται μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας μετά και τις διαβεβαιώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ, ωστόσο την αισιοδοξία αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζονται άπαντες.

Στις φωνές εκείνων που κρούουν κατά καιρούς τον κώδωνα του κινδύνου, προστίθεται και αυτή του Ντον Κον, του πρώην αντιπροέδρου της Fed για την οικονομική εποπτεία… Ο Κον έδραξε την ευκαιρία προκειμένου να προειδοποιήσει για επικείμενους κινδύνους για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές και τους νομοθέτες να αναλάβουν ταχεία δράση για να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανησυχίες.

«Η αντιμετώπιση των κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι επείγουσα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο συμπόσιο της Οικονομικής Πολιτικής Jackson Hole της Federal Reserve Bank του Kansas City.

«Η τρέχουσα κατάσταση είναι γεμάτη με … ασυνήθιστα μεγάλους και απροσδόκητους κινδύνους, οι οποίοι, εάν συμβούν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν κραδασμούς στο χρηματοπιστωτικό σύστημα , θέτοντας την οικονομία σε κίνδυνο».

Ο Κον επικαλέστηκε μάλιστα τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της Fed, τα οποία ανέφεραν ότι κάποια μέλη της αναφέρθηκαν σε αξιοσημείωτα τρωτά σημεία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων έχουν αυξηθεί στα ιστορικά υψηλά και το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος έφτασε σε επίπεδα σχεδόν ρεκόρ σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας.

Επιπλέον, είπε ο Κον η κυβέρνηση φαίνεται να είναι σε κακή θέση να ανταποκριθεί σε μια οικονομική ύφεση που θα μπορούσε να προκύψει από την έκρηξη μιας φούσκας περιουσιακών στοιχείων ή μια κρίση χρέους, δεδομένου ότι η Federal Reserve έχει ήδη εμπλακεί σε επιθετικά νομισματικά κίνητρα, ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διατηρεί ένα ιστορικά υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα.

Ο. Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου