Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ-Βιρτζίνια: Με ζητωκραυγές απομακρύνθηκε το άγαλμα του στρατηγού Λι

 Πέμπτη, 9/9/21

Υπό τις ζητωκραυγές και τα χειροκροτήματα του συγκεντρωμένου πλήθους απομακρύνθηκε από την λεωφόρο του Ρίτσμοντ στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ το άγαλμα του στρατηγού Ρόμπερτ Λι. Ήταν το τελευταίο άγαλμα άνδρα της Συνομοσπονδίας που παρέμενε στην ιστορική λεωφόρο.

Δύο αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστήριο, την περασμένη εβδομάδα, άνοιξαν το δρόμο για την αφαίρεσή του αγάλματος.

Είχαν προηγηθεί έντονες συζητήσεις για τον σκοπό της παραμονής αυτών των αγαλμάτων στην πόλη που άλλοτε υπήρξε η πρωτεύουσα της Συνομοσπονδίας.

Μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, στις ΗΠΑ ξέσπασε μια έντονη συζήτηση για τον σκοπό που υπηρετούσαν αυτά τα αγάλματα. Πολλά αφαιρέθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες.

Την ώρα που κατέβαζαν το άγαλμα του στρατηγού Λι, το πλήθος φώναζε συνθήματα για το κίνημα Black Lives Matter.

Μιλώντας στο CNN, η 29χρονη Αλέξια Κλήβελαντ, δήλωσε ότι «το κλίμα ήταν ηλεκτρισμένο», ενώ η γεύση που της άφησε η εξέλιξη ήταν γλυκόπικρη.

«Χαίρομαι που βλέπω να το έχουν κατεβάσει, αλλά θα ήθελα να δω μεγαλύτερη πρόοδο σε θέματα όπως η αστυνομική βία και η ανισότητα στη στέγαση».

Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου