Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξήθηκε το ποσοστό φτώχειας στις ΗΠΑ, βοήθησαν τα επιδόματα

  Τετάρτη, 15 Σεμπτεμβρίου, 2021

Αssociated Press

Αποψη από κατάλυμα αστέγων στην γειτονιά Βένις του Λος Αντζελες, 29 Ιουνίου, 2021. (AP Photo/Jae C. Hong,


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το ποσοστό των Αμερικανών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε ελαφρώς καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συντάραξε πέρυσι την Οικονομία, αλλά η μαζική διανομή επιδομάτων ανακούφισης έκανε για πολλούς πολίτες ευνοϊκότερη την κατάσταση, ανέφερε η έρευνα του Γραφείου Απογραφών που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη.

Επισήμως το ποσοστό παρουσίασε αύξηση κατά μία μονάδα το 2020, σημαίνοντας πως 11,4% των Αμερικανών ζουν στη φτώχεια. Ηταν η πρώτη αύξηση του ποσοστού φτώχειας μετά από πέντε συνεχείς ετήσιες μειώσεις.

Αλλά, ένας πιο ολοκληρωμένος τρόπος καταμέτρησης του δείκτη της φτώχειας, με τον οποίο λαμβάνονται υπόψη τόσο οι ροές των εισοδημάτων όσο και τα επιδόματα, έδειξε πως στην πραγματικότητα το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν στη φτώχεια μειώθηκε, επισημαίνει το «Associated Press».

Το κλείσιμο πολλών τομέων της Οικονομίας λόγω της πανδημίας έπληξε σφόδρα τους πολίτες. Τον Απρίλιο μόνον του περασμένου έτους, πάνω από 20 εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. Τα γραφεία ανεργίας πλήρωναν εβδομαδιαία επιδόματα σε κατά μέσο όρο 20 εκατομμύρια πολίτες το 2020. Εκτοτε, η Οικονομία έχει ανακάμψει αλλά αγορά εργασίας υπολείπεται κατά πέντε εκατομμύρια δουλειές σε σχέση με τα επίπεδα πριν την πανδημία.

Πηγή: «Associated Press»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου