Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ – Τρίτη δόση από 20 Σεπτεμβρίου με Pfizer, η Moderna θα καθυστερήσει

  Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, 2021

Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το σχέδιο για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Moderna, εν αναμονή της έγκρισης από τις επίσημες αρχές δημόσιας υγείας

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα αρχίσουν να πραγματοποιούν σε ευρεία κλίμακα τρίτη επαναληπτική δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, από τις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά η διάθεση του εμβολίου της Moderna θα μπορούσε να καθυστερήσει, δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Αντονι Φάουτσι.

Η διοίκηση Μπάιντεν ανακοίνωσε το σχέδιο για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων της Pfizer και της Moderna, εν αναμονή της έγκρισης από τις επίσημες αρχές δημόσιας υγείας. Οι ΗΠΑ συνιστούν μία επιπλέον δόση εμβολίου οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Μόνο η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer μπορεί να λάβει έγκαιρα έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) πριν τις 20 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ο Φάουτσι στο CBS. Τα άτομα που έχουν κάνει εμβόλιο της Moderna ενδέχεται να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς η εταιρεία περιμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την τρίτη δόση.

«Φαίνεται ότι η Pfizer έχει τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα για να τηρήσει την προθεσμία», δήλωσε στο CBS ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει και η Moderna να πράξει το ίδιο, ώστε να μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα τις τρίτες δόσεις των εμβολίων».

«Αλλά αν όχι, θα το κάνουμε διαδοχικά», πρόσθεσε. «Επομένως, η ουσία είναι ότι τελικά ολόκληρο το σχέδιο θα εφαρμοστεί».

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 είναι το πιο ευρέως χορηγούμενο στις ΗΠΑ. Πάνω από 95 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το πλήρες σχήμα δύο δόσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC.

Περίπου 66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο Moderna. Ενώ περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν το μονοδοσικό Johnson & Johnson. Οι ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σχέδια για την ενίσχυση της J&J.

Κάνοντας έκκληση για τις τρίτες δόσεις Pfizer και Moderna, αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ ανέφεραν δεδομένα του CDC που δείχνουν ότι η προστασία από τον ιό μειώθηκε αρκετούς μήνες μετά το δεύτερο εμβόλιο. Περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μία επιπλέον δόση αφού οι ΗΠΑ τους έδωσαν άδεια για ορισμένα ανοσοκατεσταλμένα άτομα, σύμφωνα με το CDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου