Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, 2018

  • Σεισμός 4,2R στη Ζάκυνθο. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (01:03) στον θαλάσσιο χώρο, ανοιχτά της Ζακύνθου.
  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί το "καλό παιδί" Νίκο Κοτζιά για τη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  • Τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ. Οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι 1, 6, 25, 30, 40 και 44. 
  • ΥΠΕΞ: Προκλητικές οι έρευνες του Barbaros στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα για την συμπεριφορά της Τουρκίας, κατηγορώντας την γειτονική χώρα ότι για πολλοστή φορά δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο εκδίδοντας NAVTEX σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. .
  • Φοιτητές απέκλεισαν στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ. Ο πρύτανης τελικά δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στην συνεδρίαση της Συγκλήτου. 
  • Αθώος ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης . Το δικαστήριο έκρινε ότι τα επίμαχα δάνεια, ύψους 61 εκατ. δολαρίων δόθηκαν με επαρκείς εξασφαλίσεις.

Κόσμος

  • ΠΟΕ: Επείγει να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις για το εμπόριο. Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Χομπέρτου Αζεβέντου, απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «κατευνάσει» τις εμπορικές εντάσεις, προειδοποιώντας εναντίον μιας κλιμάκωσης που δυνητικά θα μπορούσε να πλήξει «εκατομμύρια» εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. .
  • Αϊτή: Ένας νεκρός σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς. Η πλειονότητά τους απαιτεί την παραίτηση του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ. .
  • Κόντε: Κανένα περιθώριο τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2019. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προειδοποίησε χθες την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δεν υπάρχουν περιθώρια τροποποίησης του προϋπολογισμού της κυβέρνησής του για το 2019, ο οποίος υποβλήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για αξιολόγηση, πάντως θεωρείται πως αποκλίνει από τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. .
  • Interpol: Ένταλμα σύλληψης δεύτερου ηγετικού στελέχους του ELN. Η Interpol εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης ενός ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) της Κολομβίας, το δεύτερο αυτόν τον μήνα, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη. .
  • Τουρκία: Αστυνομικοί «ξεσκόνισαν» την οικία του Σαουδάραβα προξένου. Οι τουρκικές αρχές έψαξαν την Τετάρτη την κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, και αποχώρησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο πλαίσιο έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. .

Πολιτική

  • Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί τον Νίκο Κοτζιά για τη συμβολή του στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στην επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Ο βελγικός Τύπος για την παραίτηση Κοτζιά. Στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αναφέρεται μερίδα του γαλλόφωνου Τύπου του Βελγίου. .
  • Μητσοτάκης: «Κουτσή πάπια» η κυβέρνηση - Είναι αδύναμη, αλλά επικίνδυνη. Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε, λέγοντας «αφήστε να κρατήσουμε κλειστά τα χαρτιά μας» .
  • Σκουρλέτης: Η δήλωση Τζανακόπουλου έχει πολλούς αποδέκτες. «Παραίτηση υπουργού, ιδιαίτερα του Νίκου Κοτζιά, δεν είναι κάτι που μας χαροποιεί» ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μία πολιτική και αυτή θα εφαρμόσει μέχρι την ολοκλήρωσή της. .
  • Βαρουφάκης: Τσίπρας - Καμμένος είχαν περισσότερα κοινά από όσo πίστευα. "Κάποτε πίστεψα ότι επρόκειτο για συμμαχία ανάγκης..." .

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: 11 νέα προγράμματα για 88.500 ανέργους. Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η κυβέρνησή μας μπορεί να μετράει τα βήματά της με ένα μόνο κριτήριο. Τη βελτίωση της ζωής του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας». .
  • Η BlackRock αναστέλλει την επένδυση στον Kηφισό. Η BlackRock, η οποία προωθούσε την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ στην έκταση όπου κάποτε βρισκόταν το εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη, προχώρησε πριν από λίγες εβδομάδες στην απόφαση να αναστείλει την επένδυση .
  • Mεντβέντεφ:Οικονομικός πόλεμος οι κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα Ρωσίας. «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η οικονομία μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε μορφές άσκησης πιέσεων» προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, .
  • Προσωπική άποψή μου η απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού λέει ο Έντινγκερ. «Διορθώνει» ο γερμανός επίτροπος την δήλωση που έκανε στο «Der Spiegel», όπου φάνηκε να αποκαλύπτει απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν. .
  • ΑΑΔΕ: Η αφαίρεση πινακίδων στα ανασφάλιστα ΙΧ δεν είναι δεσμευτική. Με εγκύκλιό του ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής διευκρινίζει ότι κακώς οι εφορίες δέχονταν ως τώρα ως «αναγκαστική ακινησία» την αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας από την τροχαία .

Αθλητισμός

  • Euroleague: Με τρομερό Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μπασκόνια. O Oλυμπιακός, αν και βρέθηκε ακόμη και στο +19, καρδιοχτύπησε απέναντι στην Μπασκόνια, αλλά η κυριαρχία του Μιλουτίνοφ του έδωσε τη νίκη (85-80), μέσα στη Βιτόρια για το 2/2 στη φετινή Ευρωλίγκα. .
  • Στον αέρα οι διαδικασίες πώλησης του Γουέμπλεϊ. Αποσύρθηκε η πρόταση αγοράς. Η FA ήταν έτοιμη να πουλήσει το γήπεδο στο δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Fulham , έχοντας συνάψει συμφωνία ύψους σχεδόν £ 900εκ. .
  • Navarino Challenge 2018: Ο αθλητισμός ενώνει. 2.500 άνθρωποι από 36 χώρες συμμετείχαν σε 28 δράσεις μέσα σε 50 ώρες. .
  • Επίκειται συνάντηση Γραμμένου - Σκίμπε, προτάθηκε ο Βίλας Μπόας. Η συζήτηση για την αντικατάσταση του Μίχαελ Σκίμπε άνοιξε χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη κουβέντα με υποψήφιους προπονητές. Άμεσα η συνάντηση του Βαγγέλη Γραμμένου με τον Γερμανό προπονητή. .
  • UEFA: Στο «σκαμνί» η Ρουμανία για «ρατσιστική συμπεριφορά» οπαδών . Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική δίωξη κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρουμανίας για «ρατσιστική συμπεριφορά» των οπαδών της, στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής (14/10) με τη Σερβία στο Βουκουρέστι, για το Nations Cup. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου