Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η ζωή εν τάφω... Δεν φταίει ο καιρός... Εμείς φταίμε



Αποτέλεσμα εικόνας για epitafiosΧθες το βράδυ στην Αγία Τριάδα στο Lowell ο ναός γέμισε και πολλούς όρθιους. Ο Επιτάφιος στολισμένος με πολλά και ωραία λουλούδια. Αρκετές νέες κοπέλες ντυμένες στα λευκά στεκόντουσαν δίπλα από το”σώμα” του Κυρίου ενώ 16 νέοι ντυμένοι με μαύρα κουστούμια ήσαν έτοιμοι να σηκώσουν και να περιφέρουν τον Επιτάφιο γύρω στο τετράγωνο. Τέσσερα περιπολικά της αστυνομίας της πόλης ήσαν έτοιμα να συνοδέψουν την πομπή στο Lewis, Broadway, Dummer, και ξανά στο Lewis. Δυστυχώς όμως η καταρρακτώδη βροχή δεν επίτρεψε να γίνει η περιφορά του Επιταφίου και παρέμεινε εντός του ναού.
Οι νέοι όμως σήκωσαν τον Επιτάφιο και όπως έχει το έθιμο το εκκλησίασμα πέρασε από κάτω.
Γέμισαν οι εκκλησίες αυτές τς ημέρες από τους πιστούς που εκκλησιάζονται τακτικά αλλά και αυτούς που πηγαίνουν κάθε Μεγάλη Παρασκευή και στην Ανάσταση.
Δύο-τρεις φορές το χρόνο δηλαδή. Μετά, ζητούν ευθύνες για το Α ή Β θέμα οι “τουρίστες” εκκλησιαζόμενοι οι οποίοι πιάνουν συζήτηση για διάφορα θέματα εντός του ναού και εν ώρα προσευχής και προσήλωσης!

Θα μου πεις τα χρόνια αλλάξανε. Ναι βέβαια ο χρόνος κυλάει αλλά δεν άλλαξαν τα χρόνια, εμείς αλλάξαμε. Οι νέοι κολλημένοι στις συσκευές (κομπιούτερς, τηλεόραση και κλικ κλικ κλικ στα τηλέφωνα με texting, SMS.
Μετά αναρωτιόμαστε στο τραπέζι του φαγητού, στις κουζίνες, στα σαλόνια, στα καφενεία... ποιός φταίει. Κάνομε κριτική στους κληρικούς, στα συμβούλια, στους νεωκόρους, στου ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!
Την άλλη φορά που θα κάνουμε κριτική ας ρίξουμε μια ματιά στο καθρέφτη και να ρωτήσουμε τον εαυτό μας, εμείς είμαστε συνεπείς. Όχι μόνο στα της θρησκείας αλλά και σαν Έλληνες.
Δεν εννοώ το αρνάκι, τα γλυκά, τα ποτά... Ενοώ, εμείς τι κάνουμε για να διατηρηθεί η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός;
Σήμερα ο παππάς θα πει Χριστός Ανέστη, είμαστε συνεπείς με αυτά που πρέπει να κάνουμε σαν χριστιανοί;
Σε δύο εβδομάδες είναι η Παρέλαση στη Βοστώνη, θα πάμε με την οικογένειά μας, τα παιδιά και τα εγγόνια; Είμαστε συνεπείς ή δεν βαριέσαι. Άσε να πάει ο άλλος.
Μετά... φταίνε οι Αμερικάνοι, οι Ευρωπαίοι, οι Τούρκοι. Εμείς που αδιαφορούμε δεν φταίμε;
Αντε, Καλή Ανάσταση και κάνε κάτι για τον Ελληνισμό, κι εσύ μπορείς.

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου