Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Γερμανία: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ που εφαρμόζεται

Τετάρτη, 11 Απριλίου, 2018

Απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου
Γερμανία: Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ που εφαρμόζεται
Την εκ νέου ρύθμιση του τρόπου υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, κρίνοντας αντισυνταγματικό το μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο.
Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, ο τρόπος υπολογισμού του φόρου ακίνητης περιουσίας, ο οποίος ισχύει από το 1964 για τα δυτικά κρατίδια και από το 1935 για τα πρώην ανατολικά, θεωρήθηκε ότι είναι «απολύτως ξεπερασμένος» και οδηγεί σε «βαριές ανισότητες στην αντιμετώπιση των ιδιοκτητών ακινήτων».
Μάλιστα, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο τονίζει πως ο τρόπος υπολογισμού θα πρέπει να ρυθμιστεί εκ νέου το αργότερο έως το τέλος του 2019, ωστόσο η μεταβατική περίοδος μέχρι την πλήρη εφαρμογή της νέας νομοθεσίας μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο πέντε χρόνια, μέχρι το 2024.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ένας ιδιοκτήτης βίλας στην Βαυαρία πληρώνει λιγότερο φόρο από ότι «η γιαγιά με το μικρό σπιτάκι της στο Κάστροπ-Ράουξελ (χωριό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας)», αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.
Το Δικαστήριο πάντως δεν δίνει κατευθύνσεις σχετικά με τη νέα ρύθμιση και αφήνει τον νομοθέτη απολύτως ελεύθερο.
Στην Γερμανία καταβάλλεται σήμερα φόρος ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, για συνολικά 35 εκατομμύρια οικόπεδα. Οι φόροι καταβάλλονται στους δήμους και αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή εσόδων τους, με τα οποία χρηματοδοτούνται έργα υποδομής, σχολεία κλπ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ανάλογα με το ποιο μοντέλο υπολογισμού τελικά θα εφαρμοστεί, εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ενοικιαστές θα επιβαρυνθούν σημαντικά, διότι επιτρέπεται η μετακύληση του φόρου στους ενοικιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου