Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Οι νουθεσίες Τσίπρα και η πραγματικότητα

Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου, 2018

Μια και οι εξελίξεις και κυρίως οι κυβερνητικοί χειρισμοί στα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς ο πρωθυπουργός συγκάλεσε το υπουργικό του συμβούλιο για να δώσει ένα τηλεοπτικό μάθημα συνεργασίας και συνέπειας προς τα στελέχη του. Με επίκεντρο την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται για την έξοδο από τα μνημόνια προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα δεχτεί  καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνητά εμπόδια.
Κάπως αργά θυμήθηκε βέβαια ο πρωθυπουργός να απευθύνει δημοσίως νουθεσίες στους υπουργούς του. Οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες είναι το αγαπημένο άθλημα πολλών κυβερνητικών στελεχών, που πριν και πάνω από τα συμφέροντα της χώρας, φροντίζουν αφενός να μη δυσαρεστούν την όποια κομματική πελατεία τους και αφετέρου να συντηρούν τις "αριστερές" ιδεοληψίες τους.
Το ίδιο κάνει άλλωστε και ο κ. Τσίπρας που από τη μια υποστηρίζει ότι η χώρα πρέπει να μπει σε ένα πλαίσιο κανονικότητας και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να το υπονομεύσει. Η σταθεροποίηση της οικονομίας και η ομαλή έξοδος χρειάζονται και ομαλό πολιτικό κλίμα και όχι συνεχείς διχαστικές και πολωτικές συγκρούσεις. Μόνο που ο πρωθυπουργός επιλέγει μονίμως να πατά σε δύο βάρκες...
Την ώρα που καλεί τους υπουργούς του να τρέχουν για να καλύψουν το χαμένο χρόνο και και κλείσουν τις εκκρεμότητες, σχεδιάζει ταυτόχρονα την εξουδετέρωση με οποιαδήποτε μέσα των πολιτικών του αντιπάλων.Αναμοχλεύει συνεχώς υπαρκτά και ανύπαρκτα σκάνδαλα, τροφοδοτεί δικαστικές διώξεις, με μοναδικό σκοπό να αιωρείται η ρετσινιά της διαφθοράς σε στελέχη της αντιπολίτευσης, μήπως και καταφέρει να περιορίσει την διαρκή φθορά του εκλογικού του ακροατηρίου.
Δυστυχώς για τον πρωθυπουργό η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του έχει αποδειχθεί σε πολλαπλά επίπεδα. Και στο μέτωπο της οικονομίας όπου μονίμως τρέχουν για να προλάβουν να κλείσουν άρον-άρον τις εκκρεμότητες, συνήθως με βαρύτατο κόστος και στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων. Όσο και να προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, οι πολίτες που αγωνιούν για την επιβίωση τους τους έχουν πλέον αντιληφθεί για τα καλά.
Οι υποσχέσεις δεν ξεγελούν πλέον παρά ελάχιστους  και οι υποτιθέμενες  μάχες κατά της διαφθοράς και του "παλιού" πολιτικού συστήματος, έχουν εξαντλήσει την όποια δυναμική τους. Τουλάχιστον ας φροντίσουν, αν το εννοούν, να κλείσουν αυτή την τελευταία αξιολόγηση, για να δούμε τι μας ξημερώνει από εδώ και πέρα...

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου