Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Κυριακή, 22 Απριλίου 2018

«Μετάλλαξη» Ερντογάν: Τώρα θέλει ειρήνη με την Ελλάδα

Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018

Μετά την επιστολή 66 Ομοσπονδιακών Γερουσιαστών των ΗΠΑ που του είπαν "κάτσε καλά" ο Σουλτάνος άλλαξε και έκανε νέες δηλώσεις σε άλλο μήκος κύματος

«Μετάλλαξη» Ερντογάν: Τώρα θέλει ειρήνη με την ΕλλάδαΑπό τις πολεμικές κραυγές στην... ειρήνη. Φαίνεται ότι οι Τούρκοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν και ειδικά ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV της Τουρκίας υποστήριξε την ανάγκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω του τη ρητορική πολέμου που εφάρμοζε μέχρι τώρα.
«Τώρα θέλουμε ειρήνη… Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε θετικά και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον έλληνα πρόεδρο».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην υπόθεση των οκτώ τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και κρατούνται στην Ελλάδα.
«Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε ο τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «γκιουλενιστές». «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι’ αυτό […] Δεν θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια» συμπλήρωσε.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου