Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 20 Απριλίου, 2018

  • Νεκρός ο «νονός της νύχτας» που δέχθηκε επίθεση στους Αγ. Αναργύρους. Κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο«Ερυθρός Σταυρός» το θύμα της ενέδρας θανάτου στους Αγίους Αναργύρους. Δέχθηκε τουλάχιστον οκτώ πυροβολισμούς, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.
  • Απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στα νοσοκομεία. Την Τετάρτη 25 Απριλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων έχει προκηρύξει απεργία και στάση εργασίας.
  • Στάση εργασίας τη Δευτέρα στο Δρομοκαΐτειο. Αίτημα των εργαζομένων είναι η «δημόσια δωρεάν υγεία και ανοιχτά - σύγχρονα ψυχιατρεία».
  • Κύπρος: Ανδρόγυνο βρέθηκε νεκρό σε λίμνη αίματος. Άγρια δολοφονία ανδρογύνου μέσα στο σπίτι τους στο Στρόβολο της Λευκωσίας, εξετάζει η Αστυνομία Κύπρου .
  • Ξεκινά το πρώτο κύμα κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση. Οι νέες θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση.

Κόσμος

  • Η Ρουμανία θα μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ. Η κυβέρνηση της Ρουμανίας αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (PSD), Λίβιου Ντράγκνεα..
  • Ο Τραμπ ενισχύει τη νομική ομάδα του με τον Τζουλιάνι. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, άλλοτε ομοσπονδιακός εισαγγελέας, θα ενταχθεί στην ομάδα των προσωπικών δικηγόρων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε την Πέμπτη ο Τζέι Σέκουλοου, επίσης δικηγόρος του ενοίκου του Λευκού Οίκου..
  • Νετανιάχου: Τουλάχιστον έξι «πρόθυμοι» για την Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Πέμπτη ότι «τουλάχιστον έξι» χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να πράξει το ίδιο..
  • ΗΠΑ: Δύσκολο να γίνουν ελεύθερες εκλογές στην Τουρκία. Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την Πέμπτη ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της Τουρκίας να διεξάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές δεδομένης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που παραμένει σε ισχύ, μία ημέρα μετά την προκήρυξή τους από τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις 24 Ιουνίου..
  • Καμία ποινική δίωξη για το θάνατο του Πρινς. Η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν κατάφερε να συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για τον τρόπο απόκτησης των οπιοειδών αναλγητικών που είχε καταναλώσει ο τραγουδιστής και που οδήγησαν στο θάνατό του.

Οικονομία

  • ΕΥ: Τέταρτη στην ΕΕ η Ελλάδα στην παραοικονομία. Πλην των υψηλών φορολογικών συντελεστών, οι ειδικοί ανέδειξαν ως βασικές αιτίες της έξαρσης της παραοικονομίας και τη σχετική ευκολία και της φοροδιαφυγής, δεδομένου του χαμηλού κινδύνου ανίχνευσης και της μη επιβολής σημαντικών κυρώσεων.
  • Πλήθος σημαντικών επαφών Τσακαλώτου-Χουλιαράκη στην Ουάσινγκτον. Κρίσιμες επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό ζήτημα θα έχουν οι Ευ.Τσακαλώτος και Γ.Χουλιαράκης στην Ουάσινγκτον. Ντράγκι και Λαγκάρντ στις επαφές.
  • Αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών υπό όρους προωθεί η ΑΑΔΕ. Διάταξη για την μερική αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί, προωθεί η ΑΑΔΕ. Ο ελεγκτικός μηχανισμός επιστρατεύει το διαδίκτυο, ακόμα και το Facebook, για ύποπτες συναλλαγές.
  • Στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ για την πληρωμή φόρων μέσω καρτών. Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου πληρωμής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών με τη χρήση καρτών πληρωμών μέσω της εφαρμογής του Taxisnet. Η εγκύκλιος [ΠΟΛ.1071/2018 της ΑΑΔΕ] αναφέρει τα εξής : Άρθρο Μόνο 1. Η πληρωμή των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών (φυσικών και μη προσώπων) δύναται να διενεργείται με […].
  • PwC: Για ισχυρή ανάπτυξη απαιτούνται επενδύσεις 210 δισ. ευρώ στην πενταετία. Για να επιτευχθεί ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 3-4% έως το 2022, απαιτούνται επενδύσεις 42 δισ. ευρώ ετησίως αναφέρει μελέτη της PwC, η οποία διαπιστώνει σημαντικό επενδυτικό κενό στην Ελλάδα. Τι «φρενάρει» τις επενδύσεις και ποιες πολιτικές απαιτούνται για τη διευκόλυνσή τους.

Αθλητισμός

  • Πυροβόλησαν φίλαθλο του Παναθηναϊκού έξω απο το ΟΑΚΑ. Ο 42χρονος τραυματίας ένιωθε έντονο κάψιμο στο πόδι. Κατά την παροχή των πρώτων βοηθειών, οι γιατροί εντόπισαν στο πόδι του σκάγια, πιθανόν από κυνηγετικό όπλο.
  • Αναγκασμένος να κερδίσει στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, ήττα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0, καθώς ηττήθηκε με 89-82 από την Ρεάλ Μαδρίτης στην δεύτερη αναμέτρηση των πλέι οφ της Euroleague.
  • Για την 16η πρωτιά ο Ανσαριφάρντ, για την 3η ο Πρίγιοβιτς. Ποιοι ποδοσφαιριστές τού Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έχουν αναδειχτεί τοπ σκόρερ κατά το παρελθόν στη Super League.
  • Η μεγάλη διαφορά Πασκουάλ και Σφαιρόπουλου. Η διαφορά του να παίρνεις από όλους κάτι, και όχι από τους περισσότερους τίποτα. Δεν κρίθηκε τίποτα ακόμη για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι Ερυθρόλευκοι όμως επιβάλλεται άμεσα να αλλάξουν το πλάνο τους αν θέλουν να δουν από κοντά το Βελιγράδι.
  • LIVE: Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 82-89 (τελικό). 1-1 τα παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου