Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Κλήρωση παρέλασης Βοστώνης, υποτροφίες, δείπνο στην τελευταία πανομογενειακή Του Θεοδώρου Καλμούκου 18 Απριλίου,


Του Θεόδωρου Καλμούκου


Από την τελευταία πανομογενειακή συεδρίαση για την παρέλαση Βοστώνης. Διακρίνονται: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Αθανάσιος Καραγιώργος, Βασίλης Βασιλειάδης, Μαρία Κουκούτση εκπρόσωπος του γενικού προξενείου, Βασίλης Καυκάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων, Ολγα Φώτου, Μαίρη Δεληχάτσιου. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Τέσσερις υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας θα απονείμει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στη διάρκεια του επίσημου δείπνου, το βράδυ του Σαββάτου, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά.
Η ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία πανομογενειακή συνεδρίαση για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις το βράδυ της Τρίτης 17 Απριλίου, στο Μαλιώτειο.
Συγκεκριμένα, η επιτροπή των καθηγητών η οποία εξέτασε τις αιτήσεις, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των παιδιών, εκφράσθηκε με λόγια φιλόφρονα για τα παιδιά. Συνολικά υπέβαλλαν αιτήσεις εννέα, εκ των οποίων επιλέγηκαν τέσσερα.
Τα εξής: Η υποτροφία της Ομοσπονδίας θα δοθεί στη μνήμη του πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας Γεωργίου Μαρκάκου, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγους μήνες στη Φλόριδα στον Μαρίνο Μπλάνα από τον Σύλλογο Αρκάδων.
Το ζεύγος Χάρη Κατή θα δώσει δύο υποτροφίες αφού οι δύο πρώτοι είχαν τους ίδιους βαθμούς και οι οποίες θα δοθούν στους εξής: Νικόλ Μεϊμόνι από τον Σύλλογο Θεσσαλών και στην Αναστασία Τσούμπανου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Πίνδος».
Η υποτροφία του αείμνηστου πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας ιατρού Κωνσταντίνου Χιονίδη θα δοθεί στον Βασίλη Παπαδόπουλο από τον Σύλλογο «Φίλιππος ο Μακεδών & Κλεοπάτρα».
Εγινε η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα τα οποία θα είναι 55 και πλέον, αποτελούμενα από συλλόγους και σωματεία, εκκλησιαστικές κοινότητες, σχολεία, ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους από πανεπιστήμια της Βοστώνης.
Από τα πρώτα τμήματα θα είναι των σωματείων της Παμμακεδονικής, ενώ η φετινή παρέλαση είναι αφιερωμένη στο όνομα της Μακεδονίας.
Στην πανομογενειακή συνεδρίαση συμμετείχαν αντιπρόσωποι συλλόγων και κοινοτήτων και συγκεκριμένα από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου του Weston Μασαχουσέτης οι κύριοι Αρθουρ Σταμέρης και Τόμας Γκατζούνης, οι οποίοι μάλιστα συμμετείχαν στην κλήρωση, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης κ. Ευάγγελος Κεχρής.
Από το γενικό προξενείο Βοστώνης παρευρέθηκε η κυρία Μαρία Κουκούτση. Τονίζεται ότι και τούτη τη φορά ουδείς ιερεύς παρευρέθηκε στη συνεδρίαση εκ μέρους της Μητρόπολης, ούτε και εκ μέρους κοινότητας, ούτε φυσικά και ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο οποίος ωστόσο έστειλε επιστολή στις κοινότητες προτρέποντάς τες να συμμετάσχουν, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» την Τρίτη 17 Μαρτίου.
Ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, υπεύθυνος για το δείπνο του Σαββάτου, ανέφερε ότι η συμμετοχή πηγαίνει καλά και φτάνει περί τα 280 άτομα, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός. Θα τιμηθεί ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βοστώνης Δρ. Βασίλης Ζαννής, ο οποίος είναι και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος κ. Νικόλαος Γκατζογιάννης (Γκέιτ) με θέμα «η εκπλήρωση της υπόσχεσης του 1821». Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο ομογενής γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης. Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του οδοντιάτρου Ιωάννη Πάππα θα χορέψει στη διάρκεια του δείπνου.
Προέκυψε θέμα με την τιμή ενοικίασης της αίθουσας του Καθεδρικού Ναού. Οπως ελέχθη, όταν ο κ. Τραβαγιάκης υπέγραψε το σχετικό συμβόλαιο η τιμή ήταν $2.000 ενώ έπειτα από μια εβδομάδα αυξήθηκε στις $3.300.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης Καυκάς ανέφερε ότι έχει αφήσει δύο τηλεφωνικά μηνύματα στους υπευθύνους του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης πλην όμως δεν είχαν απαντήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης 17 Μαρτίου.
Από την Ελλάδα αναμένεται ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας.
Το Τμήμα Ευζώνων της Ομοσπονδίας θα παρελάσει με 18 νέους της Νέας Αγγλίας, υπό την εποπτεία του κ. Δημήτρη Παπασλή.

Το ζεύγος Δημήτρη και Ελευθερίας Παπασλή οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικώς πολύτιμες υπηρεσίες στα ομογενειακά κοινά. Εχουν υπό την επίβλεψη τους το τμήμα των ομογενών ευζώνων το οποίο φέτος έχει ανανεωθεί. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.

Ελέχθη ότι τα άρματα θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους στην αρχή της οδού Boylston στις 9:30 το πρωί, να είναι κατασκευασμένα με τις δοθείσες προδιαγραφές και τα οποία θα ελεγχθούν από την Αστυνομία.
Ο κ. Καυκάς τόνισε τα θέματα και τα συνθήματα στα πανό και στα άρματα να αρμόζουν στον Ελληνισμό και τα ελληνικά θέματα. Επικεφαλής της ομάδας συντονιστών και συντονιστριών της παρέλασης θα είναι η Κυριακούλα Πατσαούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου