Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Moody's: Διακανονισμός 864 εκατ. δολ. για τις διώξεις

Κυριακή, 15 ιανουαρίου, 2017ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ SUBPRIMES...

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.


Moody's: Διακανονισμός 864 εκατ. δολ. για τις διώξεις
Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα στις Moody's Investors services, Moody's Analytics και τον μητρικό οίκο Moody's Corporation από τη μια πλευρά και 21 Πολιτείες καθώς και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την άλλη.
Οι Πολιτείες και το υπουργείο κατηγορούσαν τον οίκο χρηματοικονομικής αξιολόγησης ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο κέντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.
Ο ανταγωνιστικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's είχε αποδεχθεί το 2015 να πληρώσει πρόστιμο 1,37 δισεκ. δολαρίων επειδή παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα αυτών των ενυπόθηκων «subprime» δανείων.
Έπειτα από έρευνα που διήρκεσε πολλά χρόνια, η συμφωνία που υπογράφηκε με τον Moody's «περιλαμβάνει όχι μόνο ένα σημαντικό πρόστιμο και την παραδοχή των γεγονότων, αλλά επίσης τη δέσμευση από τον Moody's να συμμορφωθεί προς νέα μέτρα για να εξασφαλίσει στο εξής την ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών αξιολογήσεών του», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπέιρ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου