Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Διαβάστε και άλλα άρθρα της ίδιας ημέρας και παλαιότερα, πηγαίνοντας στο τέλος της σελίδας, δεξιά, και πατήστε παλαιότερες αναρτήσεις

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Γαβρόγλου κατά… Χάρβαρντ και Φινλανδίας

Από το Φίλη στο Γαβρόγλου...
Τι ξέρει αυτός από το Harvard;

«Η Φινλανδία μαζί με το Χάρβαρντ κοντεύουν να αποκτήσουν μία μεταφυσική ιερότητα στην Ελλάδα», παρατήρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας την Τετάρτη στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το σχέδιο αλλαγών στο λύκειο.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τόσο η Φινλανδία, το εκπαιδευτικό σύστημα της οποίας εκθειάζεται από πολλούς, όσο και το περίφημο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, έχουν προβλήματα και τόνισε ότι «υπάρχουν καλά εκπαιδευτικά συστήματα που ταιριάζουν σε κάθε κοινωνία». Η δήλωση Γαβρόγλου προκάλεσε αίσθηση καθώς παραπέμπει σε εκείνη του πρώην υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά πάλι από το βήμα της Βουλής ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Ο κ. Γαβρόγλου πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει από ένα γενικό πλαίσιο αλλαγών (όπως ορίστηκε από το ΙΕΠ), οι οποίες θα εξειδικεύονται όσο προχωρά ο διάλογος.
«Ο υπουργός Παιδείας μετά από πολλούς πειραματισμούς, αντικρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις, δύο αναβολές της εν λόγω συζήτησης και τελικά μετά από (γιατί άραγε;) πολλαπλές αλλαγές της αρχικής πρότασης του ΙΕΠ προσέρχεται χωρίς επίσημη θέση της κυβέρνησης, προφανώς για να κάνει ακόμη μια γενική κουβέντα, η οποία όφειλε να έχει γίνει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία όπου ο σημερινός υπουργός είχε σημαίνοντα ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου