Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2017

  • Xωρίς μετρό για τέσσερις ώρες, από τις 12.00 έως τις 16.00, μένει η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών, το Σωματείο των οποίων πραγματοποιεί γενική συνέλευση.
  • Μεγάλη απήχηση στον διαδικτυακό και έντυπο γερμανικό τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.
  • Παρά τα διαθέσιμα κονδύλια για την ανακούφισή τους, οι πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Την ίδια ώρα κυβέρνηση και ΜΚΟ ανταλλάσσουν κατηγορίες για κακοδιαχείριση.
  • Αυξημένη παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά, από τον Οκτώβριο που ξεκίνησε η δραστηριότητα της γρίπης, 26 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές.
  • Κλειστή επ' αόριστον και μέχρι να λυθούν τα αγροτικά μπλόκα, θα παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας και με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Κόσμος

  • Μηνύματα στη νέα αμερικανική ηγεσία έστειλε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, λίγο προτού συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας σε εκδήλωση των Ρεπουμπλικάνων, η Μέι τόνισε ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορούν να γυρίσουν στις εποχές των «αποτυχημένων στρατιωτικών επεμβάσεων», για να φτιάξουν έναν κόσμο, όπως θέλουν να τον βλέπουν.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του να κερδίσει την προεδρία της χώρας και απέρριψε τις κατηγορίες μέσων ενημέρωσης περί του ότι η σύζυγός του λάμβανε μισθό βοηθού του αλλά στην πραγματικότητα δεν εργάστηκε ποτέ.
  • Ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου, στρατηγός Τζέιμς Μάτις, τασσόταν και τάσσεται υπέρ της διατήρησης των ισχύοντων κανονισμών στις ΗΠΑ σχετικά με τις μεθόδους ανάκρισης των κρατουμένων, οι οποίοι απαγορεύουν την χρήση βασανιστηρίων, έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο -σε συνέχεια της δήλωσης Τραμπ που προκάλεσε σάλο ότι «ο εικονικός πνιγμός λειτουργεί». Παρά τη... διαπίστωση της αποτελεσματικότητας των βασανιστηρίων, ο Τραμπ ανέφερε πως θα αφήσει την απόφαση περί επαναφοράς τους στον αρχηγό του Πενταγώνου και τον επικεφαλής της CIA.
  • Με τον Ντόναλντ Τραμπ... ανυπόμονο να επαναφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες στις μαύρες εποχές της διακυβέρνησης Μπους, και ακόμη χειρότερα, η Πολωνία και η Λιθουανία ξεκαθαρίζουν προκαταβολικά ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσουν ξανά στο έδαφός τους φυλακές-κολαστήρια της CIA εφόσον τεθεί ξανά σε εφαρμογή το διαβόητο πρόγραμμα μεταγωγών υπόπτων για τρομοκρατία σε μυστικά κέντρα κράτησης στο εξωτερικό.
  • Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε την Πέμπτη ότι η ΕΕ θα είναι «μόνη» τα επόμενα έτη, τώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να είναι «καλό πράγμα». Ενδεχομένως αυτό να χρειάζεται η Ευρώπη προκειμένου να εργαστεί πραγματικά ενωμένη, συμπλήρωσε προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup.

Οικονομία

  • Την αντίθεσή του στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, να νομοθετηθούν πρόσθετα μέτρα για την ελληνική οικονομία και μετά τη λήξη του παρόντος προγράμματος, εξέφρασε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
  • «Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων» τόνισε μετά το Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως οι Θεσμοί ενθαρρύνουν την επιτάχυνση την επιστροφή του κουαρτέτου «το ταχύτερο δυνατό», η ημερομηνία όμως παραμένει ανοιχτή. Ερωτηθείς για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι επί του παρόντος είναι αδιαπραγμάτευτη.
  • Η Γαλλία θεωρεί πως δεν είναι λογικό να ζητείται από την Ελλάδα να ψηφίσει από τώρα μέτρα για μετά το 2018, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Εurogroup.
  • Τη χάραξη νέας οικονομικής πολιτικής, που να καθιστά βαθμιαία περιττά τα μνημόνια, προτείνει ο ΣΕΒ, καλώντας την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τους εταίρους και να εφαρμόσει προκαταβολικά και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, σειρά από δράσεις (μεταξύ αυτών η μείωση του αφορολόγητου και η άμεση άρση των capital controls), που θα σηματοδοτήσουν «οριστική αλλαγή υποδείγματος σε σχέση πρακτικές του παρελθόντος». Χρειαζόμαστε ένα ελληνικό μνημόνιο plus, λέει ο ΣΕΒ κάνοντας λόγο για σοκ αξιοπιστίας.
  • Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι το Ταμείο εξακολουθεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Απέφυγε να προσδιορίσει το χρόνο λήψης της απόφασης από το Ταμείο για το αν θα έχει και χρηματοδοτική συμμετοχή, επαναλαμβάνοντας πάντως ότι «τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν» και ότι με τα σημερινά δεδομένα το Ταμείο θεωρεί ότι η προϋπόθεση αυτή δεν πληρείται.

Αθλητισμός

  • Το «τρένο» του ΠΑΟΚ ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 4-1 και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας. Το πρώτο βήμα πρόκρισης έκανε ο Πλατανιάς που κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Χανιά για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης ο Σέρχιο Αραούχο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας με την ΑΕΚ. Ο «Τσίνο» θα περάσει το πρωί της Παρασκευής από ιατρικές εξετάσεις και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα παρουσιάσει επισήμως στα γραφεία της ΠΑΕ στην πάροδο της Σπύρου Λούη. Μαζί είναι και ο πατέρας του, ο οποίος είναι και εκπρόσωπός του.
  • Ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας, θα διευθύνει το σημαντικότερο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ της Ξάνθης και της ΑΕΚ, που θα γίνει το Σάββατο στα Πηγάδια. Στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό ορίστηκε ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα, ο Αθηναίος Χαράλαμπος Καλογερόπουλος θα «σφυρίξει» το ματς του Παναιτωλικού με τον ΠΑΟΚ και ο Θεσσαλονικιός Πραξιτέλης Ζαχαριάδης τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό.
  • Τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Γιάννη Σκόνδρα γνωστοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος αμυντικός, που από το καλοκαίρι έγινε φανερό πως δεν υπολογίζεται από τον Βλάνταν Ιβιτς, αποδεσμεύτηκε από το «δικέφαλο» έξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το τετραετούς διάρκειας συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την ομάδα το καλοκαίρι του 2013.
  • Όπως όλα δείχνουν, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς οδεύει σταθερά προς την Αγγλία και ειδικότερα προς την Κρίσταλ Πάλας. Πλέον, εκτενή αναφορά στη μεταγραφή αυτή κάνει και ο βρετανικός Τύπος (Independent), γράφοντας πως ο Ολυμπιακός και η αγγλική ομάδα έχουν έρθει σε συμφωνία, με τον παίκτη να ετοιμάζεται ήδη για την αναχώρησή του και το ποσό να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια λίρες (περίπου 15,24 εκατομμύρια ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου