Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, 2017

  • Τη Δευτέρα αναμένεται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσει επί έδρας τις αποφάσεις του για την τύχη των 8 τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
  • Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες. Το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώσεις πραγματοποιούν οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και του Ηρακλείου Κρήτης.
  • Εντοπίσθηκαν άμεσα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι στρατιώτες που απεικονίζονται σε φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.
  • Για τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού συνομίλησαν τηλεφωνικώς το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
  • Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου ο 52 χρόνος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους, το οποίο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια καυγά των γονιών του στη Σητεία το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Κόσμος

  • Το αουτσάιντερ, ο πρώην υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Μπενουά Αμόν και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είναι τα δύο ονόματα από το στρατόπεδο των Σοσιαλιστών που θα κονταροχτυπηθούν στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές. Ο Αμόν προηγείται του Βαλς και ο τρίτος σε ποσοστά υποψήφιος, Αρνό Μοντεμπούργκ, κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν Αμόν. Ο νικητής θα αναδειχθεί στις 29 Ιανουαρίου.
  • Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τάχθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υπέρ «μιας ευρωπαϊκής αμυντικής συμμαχίας», υπογραμμίζοντας ότι «με τον Τραμπ ή χωρίς (τον Τραμπ), η Ευρώπη πρέπει να οικοδομήσει μια σωστή άμυνα».
  • Ηγέτες ακροδεξιών κινημάτων από τέσσερις χώρες συναντήθηκαν στο Κόμπλεντς της Γερμανίας, σμιλεύοντας συμμαχίες κατά της ΕΕ. Για πρώτη φορά η επικεφαλής της ΑfD Φράουκε Πέτρι εναγκαλίζεται με τη Μαρίν Λεπέν.
  • Οι Τούρκοι που ζουν μόνιμα στη Γερμανία ανησυχούν για τις εξελίξεις στην πατρίδα τους. Κάποιοι μάλιστα φοβούνται ότι το τουρκικό κράτος θα απαιτήσει την έκδοσή τους και ζητούν πολιτικό άσυλο.
  • Την 58 ωρών Οδύσσειά της περιγράφει μία από τις γυναίκες που επέζησαν της χιονοστιβάδας που έπληξε το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία. Η 22χρονη Τζόρτζια Γκαλάσι λέει ότι έτρωγε πάγο και χιόνι, προκειμένου να επιβιώσει, μέχρι να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Οικονομία

  • Οι Έλληνες ρευστοποίησαν το 2016 υπερδιπλάσιο αριθμό χρυσών λιρών Αγγλίας, σε σχέση με αυτές που αγόρασαν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις βαριές οικονομικές τους υποχρεώσεις.
  • Το αφορολόγητο είναι υπό διαπραγμάτευση με τους δανειστές, παραδέχθηκε για πρώτη φορά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις του από τα Τρίκαλα.
  • Η πολιτική θέση ότι «η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων θα φέρει ανάπτυξη» είναι παραπλανητική και δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση προβλημάτων που πραγματικά εμποδίζουν την ανάπτυξη, αναφέρει σε άρθρο του σχετικά με τους φόρους στις επιχειρήσεις ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ.Παπαδημητρίου. Στόχος, λέει, οι παραγωγικές, και όχι οι κερδοσκοπικές επενδύσεις.
  • Είναι φυσιολογικό να ζητούν από την Ελλάδα οι εταίροι της να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνον αυτές και όχι διαρκώς επιπλέον απαιτήσεις, δηλώνει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. «Η χώρα ανακάμπτει αργά, αλλά πηγαίνει καλύτερα, επιτέλους» εκτιμά ο επίτροπος και προσθέτει ότι οποιοδήποτε νέο ψυχόδραμα θα είναι αντιπαραγωγικό.
  • Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα κατηγοριών μέτρων, που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ, επιβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δηλώνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα και επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να γίνει εκ των προτέρων νομοθέτησή τους.

Αθλητισμός

  • Ισόπαλες, 2-2, αναδείχθηκαν, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Σαν Μαμές». Το νικηφόρο σερί της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε (τρεις) σταμάτησε στην χώρα των Βάσκων, ωστόσο, πήρε τον ένα βαθμό απέναντι στο συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε που υποχρεώθηκε στην τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία (δεύτερη εντός έδρας).
  • «Ξύπνησε» αργά ο Παναθηναϊκός, που για 65 λεπτά δεν είχε φανεί στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έμεινε στο 1-1 με την Κέρκυρα στο νησί των «Φαιάκων», στο προτελευταίο χρονικά ματς της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Μπεργκ έδωσε προβάδισμα στο «τριφύλλι» στο 22΄, ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 29΄ ο Επστάιν.
  • Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπέργκ στην Κέρκυρα, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ και τους τρεις βαθμούς, αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν (1-1) με τον Επστάιν και αυτό ήταν το αποτέλεσμα στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Νωρίτερα, στον πρώτο αγώνα της επιστροφής του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με πειστικότατη εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0) και έπιασε προσωρινά τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, η Λάρισα έμεινε στο «Χ» με τον Πλατανιά (0-0), όπως και ο Λεβαδειακός με τον Ατρόμητο (1-1).
  • Με δύο γρήγορα γκολ του Ντιμπάλα (5`) και του Ιγκουαϊν (17`) η Γιουβέντους επικράτησε με 2-0 της Λάτσιο στο Τορίνο και μετά από 21 αγωνιστικές, παραμένει επικεφαλής στο Campionato, με απόσταση «ασφαλείας» από τους διώκτες της. Η «γηραιά κυρία» είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του εφετινού σκουντέτο, καθώς έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την Νάπολι (σ.σ. κι έναν αγώνα λιγότερο) και την Ρόμα, που ακολουθούν στην κατάταξη.
  • Η αγχωτική νίκη (3-1) μέσα στην Ελευσίνα έφερε πάλι τον Απόλλωνα στην κορυφή, δύο βαθμούς μπροστά από τη Λαμία που την υποδέχεται τη 13η αγωνιστική της Football League. Τόσο η Λαμία, όσο και ο Άρης, όμως, έχουν από ένα ματς λιγότερο και έτσι η «ελαφρά ταξιαρχία» θα πρέπει να επικρατήσει στο ντέρμπι της Κυριακής με την Λαμία στην Ριζούπολη για να είναι και... νόμιμα πρώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου