Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχία στο Βέλγιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ DE TIJD

Έκδηλη είναι η ανησυχία στο Βέλγιο για τον αντίκτυπο στην βελγική οικονομία από τις εξαγγελίες Tραμπ περί επιβολής δασμών στις εισαγωγές. 



 Ανησυχία στο Βέλγιο μετά τις δηλώσεις Τραμπ για επιβολή δασμών στις εισαγωγές
Τον κίνδυνο απώλειας 5.000 θέσεων εργασίας στο Βέλγιο (στη βιομηχανία χημικών προϊόντων, επεξεργασίας λυμάτων και στον γεωργικό τομέα) σε περίπτωση που ο Τραμπ κάνει πράξη τις εξαγγελίες του για επιβολή προστατευτικών δασμών στις εισαγωγές, επισείει η εφημερίδα De Tijd στο σημερινό κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε μείωση από 0,1% έως 0,42% των ρυθμών ανάπτυξης.
Η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της ασκεί κριτική στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για την προστατευτική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει, η οποία, όμως σημειώνει, «κινείται προς την λάθος κατεύθυνση». Σε σχετικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα επικαλείται έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουβαίνης, από την οποία προκύπτει ότι η πολιτική αυτή μπορεί τελικά να οδηγήσει στην απώλεια από 50.000 έως 240.000 θέσεων εργασίας συνολικά στην Ευρώπη. Επισημαίνεται πάντως ότι Ελλάδα, Εσθονία και Κύπρος έχουν τα λιγότερα να χάσουν σε μια τέτοια περίπτωση, καθώς οι εξαγωγές τους προς τις ΗΠΑ είναι περιορισμένες. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχει η Ιρλανδία και η Γερμανία και στη συνέχεια (κατά σειρά) Φινλανδία, Τσεχία, Βέλγιο και Ολλανδία, προσθέτει η εφημερίδα.
Το «πρελούδιο» ενός εμπορικού πολέμου που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε έναν πραγματικό πόλεμο, διακρίνουν εξάλλου ειδικοί, όπως ο γνωστός οικονομολόγος Ντε Γκρου, στην ατζέντα «προστατευτισμού» του Tραμπ.
Όπως ειδικότερα σημειώνουν, στην εφημερίδα De Tight τυχόν επιβολή δασμών σε εισαγωγές θα αποβεί «αυτοκαταστροφική» στο βαθμό που θα προκαλέσει και αύξηση του κόστους παραγωγής για την αμερικανική βιομηχανία, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει σε αντίμετρα από την πλευρά της Κίνας και της ΕΕ, με αποτέλεσμα να τεθεί τελικά σε κίνδυνο η παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου