Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2017

  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, με την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Νίκαιας να παραμένει κλειστή. Μπλόκο στα Μάλγαρα το Σάββατο Από τη Δευτέρα και στη Δυτική Μακεδονία. Κλειστή παραμένει και η Ιονία Οδός, ενώ οι αγρότες της Αιγιάλειας συνεχίζουν τον καθημερινό αποκλεισμό της νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου.
  • Εξελίξεις και μάλιστα σύντομα στην Ελλάδα, προέβλεψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικές εκλογές είναι ενόψει και θα είναι ευχάριστες εκλογές γιατί θα τις κερδίσει η ΝΔ.
  • Τον σεβασμό των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και την «αδιαμφισβήτητη αρχή της διάκρισης των εξουσιών» υπογράμμισε το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις σφοδρές αντιδράσεις και τις απειλές της Άγκυρας μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.
  • «Ειδικά στη χώρα μας, η οποία γνώρισε τη θηριωδία των ναζί, οι αντισημιτικές φωνές, οι αρνητές του Ολοκαυτώματος, οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι πρέπει να συναντούν τη σθεναρή αντίσταση όλων μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμα του με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος.
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των επαγγελματιών ειδικής αγωγής για το σχέδιο σύμβασης που έχει καταθέσει ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους καλεί σε διάλογο, δίνοντας μάλιστα χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως τέλος Φεβρουαρίου. Οι ίδιοι αρνούνται να προσέλθουν, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής» και ζητούν διάλογο από μηδενική βάση. Την Παρασκευή σύλλογοι φορέων ειδικής αγωγής οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Κόσμος

  • «Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν, κρατάμε ονόματα...». Η νέα μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι διαμηνύει ότι οι ΗΠΑ «θα δείξουν την ισχύ τους» και προειδοποιεί τις χώρες-συμμάχους που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του Ντόναλντ Τραμπ.
  • Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Η Μέι είπε ότι επιβεβαίωσε πως ο Τραμπ είναι «100% υπέρ του ΝΑΤΟ» και είπε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε δεκτή την πρόταση της βασίλισσας Ελισάβετ να επισκεφθεί τη Βρετανία μέσα στο 2017. Από την πλευρά του, ο Τραμπ είπε ότι ο νέος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Μάτις δεν πιστεύει στα βασανιστήρια και τόνισε ότι αν και δεν συμφωνεί απαραιτήτως θα σεβαστεί την απόφαση του υπουργού Άμυνας.
  • Αντιμέτωπος με «ανταρσία» εντός του κόμματός του βρέθηκε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν με αφορμή τη στήριξη που εξέφρασε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Brexit, καθώς δύο βουλευτές παραιτήθηκαν από τη σκιώδη κυβέρνηση, την ομάδα χάραξης πολιτικής του κόμματος, ενώ άλλοι απείλησαν δημοσίως ότι θα αψηφήσουν την «οδηγία» του.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Παρασκευή στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ότι η κυβέρνηση του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πρόβλημα» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στον εμπορικό τομέα.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία Σάββατο, την οποία το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει απλώς «επαφή γνωριμίας» -ενώ θα υπάρξει και συνομιλία μεταξύ Τραμπ και Μέρκελ, καθώς και μεταξύ Τραμπ και Ολάντ. Γερμανικά δημοσιεύματα μιλούν επίσης για συνάντηση του γερμανού ΥΠΕΚ με Πενς και Τίλερσον την επόμενη εβδομάδα.

Οικονομία

  • Σε κλοιό μεγάλων πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, στον απόηχο των εξελίξεων στο χθεσινό Eurogroup. Η αγορά υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 640 μονάδων, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 636,54 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,64%.
  • «Δεν θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα. Αυτή είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, είναι η κόκκινη γραμμή και μέχρι το 2018 δεν υπάρχει καν θέμα νομοθέτησης μέτρων, γιατί έχουν ψηφιστεί τα πάντα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο δημοσιονομικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα, στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης.
  • Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρίσκονται οι τιμές των μετοχών, στον απόηχο των εξελίξεων στο χθεσινό Eurogroup, με την αγορά να υποχωρεί στα επίπεδα στήριξης των 640 μονάδων, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 639,90 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,13%.
  • Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, ξεκαθαρίζει το υπουργείο προς απάντηση δημοσιευμάτων. θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο σχετικός νόμος, τονίζεται ακόμη.
  • Στα 121,4 δισ. ευρώ από 124,8 δισ. ευρώ το Νοέμβριο «έπεσαν» οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο. Ωστόσο τα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα γιατί από το Δεκέμβριο και για πρώτη φορά στις καταθέσεις ιδιωτών δεν περιλαμβάνονται οι καταθέσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς και οι καταθέσεις του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων (ΤΕΚΕ) οι οποίες εφεξής θα λογίζονται μαζί με τις καταθέσεις της Γενικής Κυβέρνησης.

Αθλητισμός

  • Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Σέρχιο Αραούχο, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση έως το καλοκαίρι του Αργεντινού επιθετικού από τη Λας Πάλμας με τη μορφή του δανεισμού, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί γι' ακόμη ένα χρόνο.
  • Στο περιθώριο του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής κατατέθηκε στις ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού το προσχέδιο της Σούπερ Λιγκ για αναδιάρθρωση της κατηγορίας από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου, στη νέα συνεδρίαση της Λίγκας. Ουσία της πρότασης είναι η πρόβλεψη για μείωση των συλλόγων κατά δύο, δηλαδή από 16 σε 14, καθώς και η διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ για όλες τις ομάδες.
  • Το προτελευταίο μεγάλο βήμα πριν από την έναρξη της οικοδομικής άδειας για την «Αγια Σοφιά» έγινε και πλέον η ΑΕΚ μετράει αντίστροφα για το όνειρο χιλιάδων οπαδών της. Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε σήμερα τις τροποποιήσεις στον φάκελο του νέου γηπέδου κι έτσι σχεδόν συμπληρώθηκε το «παζλ» των διαδικασιών που είναι απαραίτητες για την άδεια.
  • Ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο «έβγαλε» η κληρωτίδα των ημιτελικών του κυπέλλου Ισπανίας. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη (οι πρώτοι αγώνες είναι καταρχήν προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου) και μία εβδομάδα αργότερα στο «Καμπ Νου», διεκδικώντας μία θέση στον τελικό. Το άλλο ζευγάρι απαρτίζουν η Θέλτα (που απέκλεισε στα προημιτελικά τη Ρεάλ) και η Αλαβές.
  • Νέα τροπή στην υπόθεση της μεταγραφής του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, δίνει σήμερα ο αγγλικός Τύπος. Σύμφωνα με την «Daily Mail», η μεταγραφή του άσου του Ολυμπιακού δεν έχει χαλάσει, ούτε έχει αποκλειστεί, όμως για την ώρα «παγώνει», καθώς η αγγλική ομάδα αποφάσισε να εξετάσει και κάποιες άλλες περιπτώσεις αμυντικών μέσων, όπως αυτή του 23χρονου Καμερουνέζου Ιμπραϊμ Αμαντού της Λιλ, για τον οποίο η Σάλκε το περασμένο καλοκαίρι είχε προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η γαλλική ομάδα δεν τον παραχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου