Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017

  • «Τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς αποτελούν μελανή σελίδα στην νεότερη πολιτική ιστορία, γιατί κερδήθηκαν με υποσχέσεις ανεκπλήρωτες και συνθήματα ψεύτικα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στο κόψιμο της πίτας του κόμματός του.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων μεταξύ του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας. Ο Οργανισμός αποφάσισε τη χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως το τέλος Φεβρουαρίου.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην ανατολική Κρήτη και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή σε ολόκληρο το νησί, ακόμα και στη Ρόδο, προκαλώντας αναστάτωση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.
  • Τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου αναμένεται να ανακοινώσουν το μεσημέρι της Πέμπτης, τις αποφάσεις τους για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί στην γείτονα χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα αναβολή, λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων των Ποινικών Τμημάτων του Αρείου Πάγου.
  • Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, η οποία πρέπει να είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικώς.

Κόσμος

  • Ο αντίπαλος της Μέρκελ παίρνει θέση μάχης για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ως εχθρό του SPD ανακηρύσσει το ευρωφοβικό AfD. Με έμφαση τονίζει ότι ρόλος της Γερμανίας είναι να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα που είχε προαναγγείλει για το χτίσιμο τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι το Μεξικό θα αποζημιώσει «100%» τις ΗΠΑ για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση του Μεξικού έχει αρνηθεί ότι θα κάνει.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζει διάταγμα που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επαναλειτουργία των αμφιλεγόμενων μυστικών φυλακών της CIA στο εξωτερικό, τις οποίες είχε κλείσει ο Μπαράκ Ομπάμα, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC ότι είναι απολύτως πεπεισμένος ότι «ο εικονικός πνιγμός λειτουργεί» και ότι θα κρατήσει τις ΗΠΑ ασφαλείς, αλλά σημείωσε ότι θα απευθυνθεί στους υπουργούς του πριν αποφασίσει για την επαναφορά ή μη της πρακτικής βασανιστηρίων που κατήργησε ο Ομπάμα.
  • Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε τον αμφιλεγόμενο εκλογικό νόμο της χώρας και παρουσίασε ένα σύστημα που βασίζεται στην αναλογική εκπροσώπηση, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για πρόωρες εκλογές στη χώρα μέσα στο 2017. Πρόωρες εκλογές ζητά και το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα.
  • Η γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τετάρτη προκαταρκτική έρευνα, μετά τα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η σύζυγος του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, πληρωνόταν επί χρόνια ως κοινοβουλευτική βοηθός του για υπηρεσίες που δεν προσέφερε.

Οικονομία

  • Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οίδιος συνέστησε μεγαλύτερη ευελιξία αμοιβών, ενίσχυση του ανταγωνισμού και περιορισμό των υπερβολικών ρυθμίσεων. Ταυτοχρόνως όμως, όπως ανέφερε, το κοινωνικό κράτος θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας για όσους θίγονται από την προσαρμογή.
  • Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ προσφεύγει η ΓΕΝΟΠ. Η απόφαση ελήφθη την Τετάρτη από το ΔΣ της Ομοσπονδίας όπου έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και συζήτηση για τις δυνατότητες δικαστικής προσφυγής η οποία θα στρέφεται εναντίον του Δημοσίου και της ΔΕΗ.
  • Στελέχη των ρυθμιστικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα της Γερμανίας θα συζητήσουν με πάνω από 20 ξένες τράπεζες την ερχόμενη Δευτέρα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μετακίνηση μέρους τουλάχιστον της δραστηριότητάς τους στη Φραγκφούρτη.
  • Ο πρόεδρος της Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε στα μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου ότι θα επιθυμούσε να ολοκληρώσει τη θητεία του στην ηγεσία του ευρωομάδας ακόμη και αν δεν συνεχίσει να είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας μετά τις βουλευτικές εκλογές της 15ης Μαρτίου.
  • Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ξεπέρασε τις 20.000 μονάδες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Αθλητισμός

  • Ντέρμπι για... γερά νεύρα στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους νίκησε 2-1 τη Μίλαν και πέρασε στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ιταλίας. Οι Ντιμπάλα (10΄) και Πιάνιτς (21΄) έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στη «Γηραιά Κυρία», ο Μπάκα μείωσε στο 53΄, όμως ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε ο Μανουέλ Λοκατέλι και οι ελπίδες της Μίλαν έσβησαν.
  • Ο υποβιβασμός της ομάδας της Κομοτηνής από την Super League έφερε ανεπανόρθωτο οικονομικό πλήγμα στην ΠΑΕ που βρίσκεται ένα βήμα από το να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Football League.
  • Με τον Σωκράτη Διούδη να... ορθώνει ανάστημα και τους φιλοξενούμενους να μην εκμεταλλεύονται επαρκώς το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν, για τα τελευταία 20 λεπτά του ματς, ο Αρης και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκαν ισόπαλοι απόψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου, με 1-1. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο σκορ στο 13’ με τον Λούκα Μιλούνοβιτς και οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 81’ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, έχοντας προηγουμένως βιώσει… στοπ, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, από τον τερματοφύλακα του Αρη. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 70’, λόγω αποβολής, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, του αρχηγούς τους, Βασίλη Ρόβα.
  • Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε η συνδρομητική πλατφόρμα της Nova «σχετικά με πληθώρα δηλώσεων, έντονη παραφιλολογία και αρθρογραφία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με τις αιτιάσεις του Παναθηναϊκού απέναντι στον συνεταιρισμό της Super League», όπως αναφέρεται.
  • Βαθμολογική ανάσα πήρε ο Ηρακλής στην Ημαθία. Ο «γηραιός», επικράτησε 2-0 της Βέροιας και πανηγύρισε την πρώτη εφετινή εκτός έδρας νίκη στην Super League. Τα τέρματα της αναμέτρησης που ήταν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, σημείωσαν οι Γροντής (81`) και Λεοζίνιο (90+1`-πέναλτι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου