Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ καλεί το Πεντάγωνο να χτυπήσει σκληρότερα το ISIS



Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2017

Ιρακινά στρατεύματα έξω από το το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, τη Μοσούλη. AP Photo/Khalid Mohammed
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει μια προεδρική οδηγία που θα καλεί τον υπουργό Αμυνας, Τζέιμς Ματίς, να του παρουσιάσει σχέδιο για ένα πιο επιθετικό χτύπημα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατευμάτων (πυροβολικού) στο έδαφος της Συρίας, καθώς και ελικόπτερα του Στρατού που θα υποστηρίζουν μια επίθεση στην πρωτεύουσα Ράκα.
Ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος αναμενόταν να πραγματοποιήσει το απόγευμα της Παρασκευής την πρώτη του επίσκεψη στο Πεντάγωνο ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, θα απαιτήσει να του παρουσιαστεί το νέο σχέδιο εντός 30 ημερών, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η «New York Times».
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Τραμπ επανειλημμένα έχει ισχυριστεί πως έχει ένα μυστικό σχέδιο για να κατατροπώσει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ έχει, επίσης, δηλώσει πως θα δώσει στους στρατηγούς ένα μήνα προθεσμία ώστε να του παρουσιάσουν τις νέες επιλογές.
Ο Λευκός Οίκος αναμένεται επίσης να πιέσει για την αναθεώρηση της πυρηνικής στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια επισκόπηση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος του Προέδρου για την εγκατάσταση μιας «τεχνολογίας αιχμής» αναφορικά με το αντιπυραυλικό σύστημα.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε την επέκταση του Στρατού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας και των Σωμάτων των Πεζοναυτών, ενώ έχει καλέσει και για τη βελτίωση της ετοιμότητας του Στρατού να πολεμήσει σε άμεσο χρονικό διάστημα.
Η οδηγία για νέους τρόπους καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους αναμένεται εδώ και καιρό με ανυπομονησία από τους διοικητές του Στρατού, οι οποίοι έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν με απόρρητο τρόπο τις επιλογές τους για την άσκηση πίεσης στο ISIS, ειδικά στη Ράκα της Συρίας και τη Μοσούλη, η οποία αποτελεί το προπύργιό του στο Ιράκ.
Ο άνθρωπος που θα είναι υπεύθυνος για την επεναξέταση της αμερικανικής άμυνας είναι ο κ. Ματίς, στρατηγός εν αποστρατεία, ο οποίος είχε τα ηνία της διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ενώ θα είναι σε άμεση συνεργασία με τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο οποίος διατελεί επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι δύο άντρες έχουν μακροχρόνια γνωριμία, ενώ ο κ. Ματίς ήταν διοικητής υπό τον στρατηγό Ντάνφορντ στους Πεζοναύτες.
Μία από τις πρώτες κινήσεις του κ. Ματίς, ως υπουργός Αμυνας, ήταν να τηλεφωνήσει στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ ώστε να τον διαβεβαιώσει πως υποστηρίζει σθεναρά την Συμμαχία, την οποία ο κ. Τραμπ έχει χαρακτηρίσει ως «απαρχαιωμένη».
Ο κ. Ματίς θα ταξιδέψει στην Ασία την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό να καθησυχάσει την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα για τις ανησυχίες τους περί εγκατάλειψής τους από τις ΗΠΑ, σημειώνει η «NYT».
Μία εβδομάδα μετά, ο κ. Ματίς αναμένεται να πραγματοποιήσει ένα ακόμα «ταξίδι διαβεβαίωσης», αυτή τη φορά στην Ευρώπη, με σκοπό να λάβει μέρος σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ».
Κατά την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο, ο κ. Τραμπ θα λάβει μέρος σε μία τελετή ορκωμοσίας του κ. Ματίς και αναμένεται να υπογράψει τις νέες οδηγίες, ενώ θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με τους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου