Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

«Το "πόλεμος με τις ΗΠΑ του Τραμπ" δεν είναι απλώς σλόγκαν αλλά έχει αρχίσει να γίνεται απτή πραγματικότητα»

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2017ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

«Το “πόλεμος με τις ΗΠΑ του Τραμπ” δεν είναι απλώς σλόγκαν αλλά έχει αρχίσει να γίνεται απτή πραγματικότητα». Τα λόγια αυτά χρησιμοποίησε την Δευτέρα ανώτατος κινέζος στρατιωτικός αξιωματούχος για να «απαντήσει» στη ρητορική του Τραμπ για τις σχέσεις των δύο χωρών. 


«Το  πόλεμος με τις ΗΠΑ του Τραμπ  δεν είναι απλώς σλόγκαν αλλά έχει αρχίσει να γίνεται απτή πραγματικότητα»
Το σχόλιο αυτό, που δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, και μεταφέρουν την κρατούσα άποψη στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, η οποία έχει την εποπτεία των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.
Σύμφωνα με την South China Morning Post o αξιωματούχος αυτός έγραψε: «ένας πόλεμος εντός της θητείας του προέδρου [Τραμπ] ή ένας πόλεμος που ξεσπάει απόψε δεν είναι απλά σλόγκαν, αλλά γίνονται απτή πραγματικότητα».
Ο ίδιος αξιωματούχος φέρεται να ζήτησε την ανάπτυξη στρατευμάτων στην νότια και στην ανατολική Σινική Θάλασσα και ζήτησε την ανάπτυξη αμυντικού συστήματος για την προστασία της κορεατικής χερσονήσου.  
Ο ίδιος αξιωματούχος «προειδοποίησε» τις ΗΠΑ ότι πρέπει να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ και τα μέλη της κυβέρνησής του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στην Κίνα για την οικονομική της πολιτική. 
Αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο την Κίνα, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει αγνοήσει την πολιτική της «ενιαίας Κίνας», επικοινωνώντας με τον πρόεδρο της Ταϊβάν. 
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent, διακινούνται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο κινεζικός στρατός έχει μεταφέρει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς,  στην επαρχία Χέιλονγκζιάνγκ, απ’ όπου θα μπορούσαν να πλήξουν αμερικανικά εδάφη. Μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει και σχετικές φωτογραφίες. 
Η κινεζική ταμπλόιντ The Global Times αναφέρει ότι οι φωτογραφίες αυτές πιθανώς να μην διέρρευσαν αλλά να δημοσιοποιήθηκαν επίτηδες ως «προειδοποίηση» προς τον Ντόναλντ Τραμπ.   
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου