Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2017

  • Αναίρεση υπέρ το νόμου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, επί της υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής 600 δισ. δολαρίων.
  • Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.
  • Οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν κριτήριο για την ένταξη στην ΕΕ προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τουρκία μία ημέρα μετά τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια. Η ίδια προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας φέρεται να συνεχίστηκε και σήμερα ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα θέλουν να μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
  • Νεκρός από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, βρέθηκε ένας 48χρονος σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας, στην οδό Αλκιβιάδου 208 στον Πειραιά.
  • Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξασφαλίσει την έξοδο της χώρας στις αγορές το 2018 και η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει τον απαραίτητο χρόνο για να προετοιμάσει αυτή την έξοδο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης «διαΝΕΟσις», με θέμα την ανάπτυξη.

Κόσμος

  • Εν μέσω του χάους και της θύελλας αντιδράσεων που έχει ξεσηκώσει εντός και εκτός ΗΠΑ το διάταγμα-όνειδος Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα -στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον προεδρικό θώκο- κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος του. «Είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο» υπογραμμίζεται.
  • Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς στις προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν και η σύζυγός του Πενέλοπι εξετάστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποψίες περί εικονικής απασχόλησής της που έχουν προκαλέσει σάλο στη Γαλλία.
  • Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ στις 15 Φεβρουαρίου για συζητήσεις «που θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ασφαλείας» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Η Ουάσινγκτον είναι η πρώτη πολιτεία που προσφεύγει στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με αίτημα την ανάκληση του διατάγματος Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος σε υπηκόους μουσουλμανικών χωρών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Μπομπ Φέργκιουσον. Διογκώνεται η αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Καταδικάζουν εν χορώ Βερολίνο, Παρίσι και Κομισιόν διαμηνύοντας ότι οι διακρίσεις δεν είναι απάντηση στην τρομοκρατία.
  • Έκκληση να επανεξετάσουν την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου ιρακινών πολιτών στις ΗΠΑ απηύθυνε τη Δευτέρα το Ιράκ στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας «εσφαλμένη» την αμερικανική απόφαση. Την ίδια ώρα το ιρακινό Κοινοβούλιο καλεί με απόφασή του τη Βαγδάτη να «προβεί σε αντίποινα» .

Οικονομία

  • Την πεποίθηση ότι Αθήνα και θεσμοί δεν βρίσκονται μακριά από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, με θέμα το ευρωπαϊκό εξάμηνο.
  • Η εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος της Ελλάδας συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Aναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ o Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας», που αφορά 4.000 θέσεις εργασίας.
  • H Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει «δεσμευμένη» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Tύπου στις Βρυξέλλες.
  • Σταθερό διατηρήθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Business and Consumer Survey).

Αθλητισμός

  • Σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής οι πρωταγωνιστές του ελληνικού ποδοσφαίρου ψήφισαν και ανέδειξαν τους καλύτερους. Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στη Super League όπου ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής και πήρε το βραβείο από τα χέρια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίχαελ Σκίμπε. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ο κορυφαίος προπονητής μετά από την εξαιρετική παρουσία του στον πάγκο του Πανιωνίου κατά τη σεζόν 2015/16.
  • Την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Πέδρο Ενρίκε γνωστοποίησε σήμερα, Δευτέρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, που αφίχθη πριν από δύο εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και να τελειώσει το τυπικό κομμάτι της δέσμευσής του με τον «Δικέφαλο», έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο που θα τον διατηρήσει στους «ασπρόμαυρους» μέχρι το 2020.
  • Στο πρωτάθλημα Σκοτίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Τζιόλης, καθώς τη Δευτέρα η διοίκηση της Χαρτς, ανακοίνωσε την απόκτηση του, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
  • Την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ πραγματοποίησε ο Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός αφίχθη στα Σπάτα γύρω στις 10:00, μία ώρα πριν από την έναρξη του προγράμματος και ο πρώτος που συνάντησε ήταν ο συμπατριώτης του, Πατίτο Ροντρίγκες. Τον παίκτη υποδέχθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης.
  • Το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης του Ομρι Αλτμάν με την ομάδα του, Χάποελ Τελ Αβίβ, «μπλοκάρει» - προς το παρόν τουλάχιστον – τη μεταγραφή του παίκτη στον Παναθηναϊκό. Ο 23χρονος ακραίος επιθετικός τα έχει βρει σε όλα με τους «πράσινους» κι ενώ αναμενόταν εντός της ημέρας στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, εντούτοις οι εξελίξεις το πρωί της Δευτέρας, άλλαξαν τα δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου