Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ο Τραμπ προαναγγέλλει Τείχος και μπλόκο σε υπηκόους συγκεκριμένων χωρών


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2017

«Αύριο θα είναι μεγάλη ημέρα για την εθνική ασφάλεια» περιορίστηκε να γράψει ο Τραμπ στο Twitter, προαναγγέλλοντας υπογραφή μέτρων που φαίνεται- σύμφωνα με διαρροές από την Ουάσινγκτον- πως εκτός από τείχος στο Μεξικό θα αφορούν και «προσωρινό μπλόκο» σε όσους προέρχονται από εύφλεκτες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Στο tweet του το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης, ώρα Αθήνας) ο αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να διευκρινίσει μόνο ότι τα μέτρα θα αφορούν το τείχος στο Μεξικό. «Μεταξύ άλλων, θα χτίσουμε τείχος!» συμπλήρωσε.
Παράλληλα ωστόσο, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές από αξιωματούχους που επικαλούνται ξεχωριστά αμερικανικά ΜΜΕ, η νέα κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να προχωρήσει και σε αναστολή της χορήγησης βίζα σε πολίτες συγκεκριμένων χωρών.
Οι αναφορές υποστηρίζουν πως θα πρόκειται για τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και την Υεμένη.
Άλλο μέτρο, σύμφωνα με πάντοτε με τις διαρροές, θα περιορίζει για κάποιους μήνες την παροχή ασύλου μόνο σε περιπτώσεις μελών θρησκευτικών κοινοτήτων οι οποίες «τελούν υπό διωγμό», μέχρι να καθοριστεί το αυστηρότερο πλαίσιο «ελέγχου και διαλογής» των αιτούντων άσυλο.
Εκτός από το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, προεκλογικά ο Τραμπ είχε μιλήσει και για «μπλόκο και φακέλωμα» σε μουσουλμάνους. Το δεύτερο δεν μπορεί να γίνει νομικά, επειδή από μόνο του -αν το κριτήριο ήταν η θρησκεία- πιθανότατα θα κατέπιπτε ως μέτρο που συνιστά διάκριση στη βάση θρησκεύματος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου