Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2017

  • Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο η τοποθέτηση των μηχανισμών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στους σταθμούς του Μετρό. Έτσι, το διήμερο 14-15 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί «Σεπόλια», «Μεταξουργείο» (γραμμή 2) και «Ευαγγελισμός», «Κατεχάκη» (γραμμή 3).
  • Στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου ρυμουλκείται το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Μυρτιδιώτισσα», που παρέμενε ακυβέρνητο από το μεσημέρι στο στενό του Αρτεμισίου, μεταξύ βόρειας Εύβοιας και Φθιώτιδας, λόγω μηχανικής βλάβης, με 53 επιβαίνοντες (21 επιβάτες και 32 άτομα πλήρωμα).
  • «Φοβικές λογικές αλλά και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού» αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης αναφερόμενοι στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν για τους χειρισμούς της Αθήνας στη Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης για την Κύπρο.
  • Κατά την πρώτη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών του 2017 πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου η εγκατάσταση του προέδρου του νέου έτους κ. Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου κ. Αντωνίου Κουνάδη.
  • Μήνυμα στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών στέλνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κόσμος

  • Ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραχωρήσει την Τετάρτη την τελευταία συνέντευξη Τύπου ως πρόεδρος των ΗΠΑ πριν παραδώσει την εξουσία στον Ντόναλντ Τραμπ, δύο ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
  • Σύμφωνα με νέα έρευνα η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της ισότητας ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο. Ωστόσο, οι παλιές προκαταλήψεις δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί.
  • Η Human Rights Watch παρουσίασε την ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προειδοποίησε για την άνοδο του λαϊκισμού και εξήγησε γιατί είναι σημαντικός ο αγώνας κατά του φαινομένου.
  • Ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων που καταφθάνουν με πλοιάρια στην Ιταλία υπερδιπλασιάστηκε το 2016 συγκριτικά με το προηγούμενο έτος σύμφωνα με την Unicef, η οποία εκπέμπει σήμα κινδύνου αναφέροντας ότι αυτή η «ανησυχητική τάση» εκθέτει χιλιάδες παιδιά στον κίνδυνο εκμετάλλευσης. Περίπου 25.800 ασυνόδευτοι ανήλικοι διέπλευσαν την Μεσόγειο με προορισμό τις ακτές της Ιταλίας το 2016.
  • Η Άγκυρα συνεχίζει να πιστεύει ότι μία ενωμένη και ειρηνική Συρία είναι αδύνατο να υπάρξει με τον νυν πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά επιθυμεί να προχωρήσει «βήμα προς βήμα» και να δει την έκβαση των προγραμματισμένων ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία

  • Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τις δηλώσεις του γερμανού υπ. Οικονομικών, που άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
  • Συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ εντός του πλαισίου της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσακαλώτου-Σταθάκη και τραπεζιτών. Η συνάντηση έγινε μετά την εμπλοκή που δημιούργησαν οι τράπεζες οι οποίες σε επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών, χαρακτήριζαν την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ αντισυνταγματική.
  • Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών την Παρασκευή. Οι επενδυτές, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών, ύψους 3,35% που είχε καταγράψει ο Γενικός Δείκτης από την αρχή του έτους. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 651,70 μονάδες, με πτώση 2,03%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση 1,30%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο 1,25%.
  • Την υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 μέχρι σήμερα, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας, κατέγραψε το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Ωστόσο σε ό,τι αφορά την ποιότητα των θέσεων εργασίας, το 54,74% εξ αυτών είναι μερικής ή εκ περιτροπής εργασία. Το Δεκέμβριο 2016 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 11.132 θέσεις εργασίας.
  • Διευκρινίσεις του γερμανικού υπ. Οικονομικών για τη συνέντευξη του Β. Σόιμπλε στη Süddeutsche Zeitung, στην οποία αφήνει ουσιαστικά για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης του ελληνικού προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ. Οι δηλώσεις του γερμανού υπ. Οικονομικών αφορούν το τρέχον, τρίτο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν θα συμμετέχει μελλοντικά σε αυτό το ΔΝΤ, διευκρίνισε στο κυβερνητικό μπρίφινγκ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, Γιουργκ Βάισγκερμπερ.

Αθλητισμός

  • Ποιος ποδοσφαιριστής της Bundesliga σε εντυπωσίασε περισσότερο το 2016; Κάποιος κορυφαίος επιθετικός ή μήπως ένας στυλοβάτης της άμυνας; Ψάχνουμε τον καλύτερο της χρονιάς και εσύ αποφασίζεις ποιος θα είναι αυτός!
  • Η διοργανώτρια αρχή προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΠΑΟΚ, που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή στη Λάρισα, στο πλαίσιο της (εξ αναβολής) 11ης αγωνιστικής. Ταυτόχρονα, για να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη στη θέση της αναβληθείσας συνάντησης μετατέθηκε για τις 15:00 αντί για τις 17:15 το παιχνίδι Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα.
  • Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Μίχαελ Σκίμπε, μαζί με τους συνεργάτες του Κώστα Τσάνα και Θωμά Στράτο θα παρακολουθήσουν δύο αγώνες της Super League την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, αμφότεροι στο λεκανοπέδιο Αττικής.
  • Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε τον Χρήστο Λισγάρα με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 200 ευρώ για την αποβολή στον αγώνα της Ξάνθης απέναντι στον Ολυμπιακό για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, συνεπεία του πολύ σκληρού φάουλ στον Σεμπά.
  • Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 11η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, η οποία είχε αναβληθεί το Νοέμβριο με απόφαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, το οποίο θα γίνει την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου