Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

O Τραμπ εγκρίνει την κατασκευή αμφιλεγόμενων πετρελαιαγωγών



MADE IN USA

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2017Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή των πετρελαιαγωγών Keystone XL και Dakota Access αλλά και για να ορίσει ότι στους αγωγούς που κατασκευάζονται στο αμερικανικό έδαφος θα πρέπει να χρησιμοποιείται χάλυβας αμερικανικής προέλευσης.
Ο Τραμπ υπέγραψε επίσης ένα διάταγμα με το οποίο επισπεύδονται οι περιβαλλοντικές μελέτες και η έγκριση έργων υποδομών υψηλής προτεραιότητας. Τα έργα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την κατασκευή αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων και γεφυρών.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνησή του «θα επαναδιαπραγματευτεί ορισμένους από τους όρους» κατασκευής του αγωγού Keystone XL, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθούν «πολλές θέσεις εργασίας, 28.000 θέσεις, θαυμάσιες δουλειές στον κατασκευαστικό τομέα».
Σημείωσε επίσης ότι και ο αγωγός της Βόρειας Ντακότα «θα υπόκειται στους όρους και τις προϋποθέσεις που θα διαπραγματευτούμε εμείς».
Τα διατάγματά του, υποστήριξε, «θα επαναφέρουν στη δουλειά πάρα πολλούς χαλυβουργούς».
«Επιμένουμε ότι αν πρόκειται να κατασκευάσουμε αγωγούς στις ΗΠΑ, οι σωλήνες θα πρέπει να φτιάχνονται στις ΗΠΑ» κατέληξε.
Η πορεία που θα ακολουθούσε αυτός ο αγωγός απορρίφθηκε τον Δεκέμβριο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις οικολόγων αλλά και των Αμερινδών της περιοχής.
Ο αγωγός Dakota Access, που θα κοστίσει 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, θα μεταφέρει αργό από την πετρελαιοπηγή Μπάκεν της Βόρειας Ντακότας στον Κόλπο του Μεξικού δια μέσου των μεσοδυτικών Πολιτειών.
Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει τις πληροφορίες.
Το σχέδιο κατασκευής του Keystone XL, της εταιρείας Transcanada Corp, απορρίφθηκε το 2015 μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφραζαν επί επτά χρόνια οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου