Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ολλανδός πρωθυπουργός προς μετανάστες: Αν δεν σας αρέσει εδώ, φύγετε

Στον απόηχο του πάρτι της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στο Κόμπλεντς της Γερμανίας για την ορκωμοσία Τραμπ και στην τελική ευθεία προς τις ολλανδικές κάλπες, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (επιλέγει να) συμπαρασύρεται στον ακροδεξιό κατήφορο και, θέλοντας να κερδίσει πόντους έναντι του καλπάζοντος ξενοφοβικού κόμματος των Ελευθέρων του Γκέερτ Βίλντερς, απευθύνεται στους μετανάστες μέσω πληρωμένης καταχώρησης στις εφημερίδες, ζητώντας τους: «Εάν δεν σας αρέσει εδώ, να φύγετε».


«Συμπεριφερθείτε φυσιολογικά ή φύγετε» είναι το μήνυμα του Μαρκ Ρούτε στη διαφημιστική καταχώρηση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) που δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες εν όψει της κάλπης της 15ης Μαρτίου.

Ο Ρούτε αποπειράται να ανακτήσει τη δύναμη που έχει χάσει το φιλελεύθερο κόμμα του από τους ακροδεξιούς του Γκέερτ Βίλντερς, οι οποίοι έχουν «εκστασιαστεί» από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, προσαρμόζοντας μάλιστα το σλόγκαν Τραμπ σε «Make the Netherlands Great Again» και η «Ολλανδία είναι δική μας».

Οι φιλελεύθεροι του Ρούτε και η ακροδεξιά του Βίλντερς έρχονται στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις. Εντούτοις, ακόμη και εάν το Κόμμα των Ελευθέρων έλθει πρώτο σε ψήφους θα είναι δύσκολο να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, δεδομένου ότι το VVD έχει αποκλείσει συμμετοχή του σε σχήμα με την ακροδεξιά.

Ως προς το μήνυμα Ρούτε προς τους μετανάστες, ο Βίλντερς έσπευσε να το καταγγείλει ως ψέμα, λέγοντας μέσω Twitter: «Ο άνθρωπος των ανοιχτών συνόρων, του τσουνάμι αιτήσεων για άσυλο, της μαζικής μετανάστευσης, της ισλαμοποίησης, ψέματα και εξαπάτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου