Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Εχασαν οι απουσιάσαντες


Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2017

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ


Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος κόβει την βασιλόπιτα. Διακρίνονται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, ο κ. Κώστας Τραβαγιάκης, συμποσιάρχης της εκδήλωσης και η κυρία Ελευθερία Παπασλή μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Φωτογραφία "Ε.Κ." Θεόδωρος Καλμούκος
Ηταν μία όμορφη και σεμνή εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας στη Βοστώνη, το απόγευμα της Κυριακής, όπως έγραψε εκτενώς ο «Ε.Κ.». Υπήρχε αρκετό, ποικίλο και εύγευστο φαγητό στο ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Dolphin» του Natick της Μασαχουσέτης, και μαζί ευχές, κάλαντα, μαντινάδες, χαιρετισμοί και μηνύματα.
Αναβίωσε και τούτη τη χρονιά το έθιμο και η παράδοση της βασιλόπιτας, για την οποία μίλησε εμπεριστατωμένα και γλαφυρά η υποπρόξενος κυρία Μαρία Κουκούτση, η οποία ομολογουμένως Θεολόγησε στην αναφορά της για τον Μέγα Βασίλειο.
Εχασαν πραγματικά εκείνοι που απουσίασαν, μερικοί εκ των οποίων εμφανίζονται στις συνεδριάσεις και γενικές συνελεύσεις θορυβοποιούντες και φωνασκούντες. Απέχουν από εκδηλώσεις διότι δεν ενδιαφέρονται ουσιαστικά και προφανώς κι από τσιγκουνιά για να μην καταβάλλουν το αντίτιμο του δείπνου που είχε οριστεί στα 60 δολάρια ανά άτομο. Βέβαια η εκδήλωση έγινε και χωρίς αυτούς και αυτές, που σε λίγες εβδομάδες θα εμφανιστούν στις πρώτες σειρές στην παρέλαση για να φαίνονται.
Ετυχε να καθίσω στο τραπέζι δίπλα στον εμπνευστή και ιδρυτή ουσιαστικά της Ομοσπονδίας, ο οποίος ήταν και ο πρώτος της πρόεδρος, τον κ. Θεόφιλο Καμπερίδη, πρώην βουλευτή στην Ελλάδα και πρώην δήμαρχο Κατερίνης, φίλο και γνώριμο από τα παλιά με τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά. Τον χαρακτηρίζει η πείρα, η σύνεση, η ψυχραιμία και το όραμα για το αύριο. Ανανεώσαμε την υπόσχεση να συναντηθούμε κάποια στιγμή την ερχόμενη εβδομάδα. Χρόνια πολλά λοιπόν και καλή χρονιά.

Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου