Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

NΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2017

  • Πολιτικό θέμα δημιούργησαν δηλώσεις του αντιπροέδρου της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, και βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε συνέντευξή του έκανε λόγο για «αόρατο χέρι», το οποίο πρόσθετε και αφαιρούσε αποσπάσματα στο πόρισμα της Επιτροπής.
  • Τριάντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καταγγέλλουν πως πολλοί δήμοι έχουν χαρακτηριστεί πεδινές περιοχές, παρά το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρα ορεινοί, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα θέρμανσης.
  • Την ανάγκη να αλλάξει η εφαρμοζόμενη σήμερα, αδιέξοδη πολιτική λιτότητας, η οποία συρρικνώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περισσότερων κρατών-μελών και επηρεάζει αρνητικώς τόσο την βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και την κοινωνική συνοχή της, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο.
  • Νεκρός μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης στο Νοσοκομείο 22χρονος Αιγύπτιος μετανάστης που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.
  • Έκλεισε λίγο μετά τις 17:45 η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, εξ αιτίας αγροτικής κινητοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες, μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγίου, θα παραμένουν στο μπλόκο για περίπου δύο ώρες.

Κόσμος

  • Ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς λαμβάνει το χρίσμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για να διεκδικήσει την καγκελαρία της Γερμανίας απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Το SPD θα χρίσει επίσημα υποψήφιο την Κυριακή τον Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και θα παρουσιάσει το εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος. Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ θα αντικαταστήσει τον Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ στο υπουργείο Εξωτερικών.
  • Μία πρωτοφανή, τα τελευταία χρόνια, ένταση μεταξύ Σέρβων και Αλβανών προκαλεί το καινούργιο τρένο που συνδέει το Βελιγράδι με το Κόσοβο. Εθνικιστικός παροξυσμός ή απλώς προεκλογικά τερτίπια;
  • Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πολ Ράιαν ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εκφωνήσει ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου την 28η Φεβρουαρίου.
  • Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Γερμανία με φόντο τη μάχη του Σεπτεμβρίου με τον Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ των Σοσιαλδημοκρατών -ο οποίος δεν διεκδικεί τελικά την καγκελαρία «δείχνοντας» τον Μάρτιν Σουλτς- να δηλώνει ότι η «αδυσώπητη επιμονή στη λιτότητα» εκ μέρους της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνέβαλε στις βαθιές κρίσεις στην ΕΕ από το 2008, την ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και την απομόνωση μίας κυρίαρχης γερμανικής κυβέρνησης.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια σειρά πράξεων νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή των πετρελαιαγωγών Keystone XL και Dakota Access αλλά και για να ορίσει ότι στους αγωγούς που κατασκευάζονται στο αμερικανικό έδαφος θα πρέπει να χρησιμοποιείται χάλυβας αμερικανικής προέλευσης.

Οικονομία

  • Στο ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της κρίσης αλλά πλέον έχει μπει σε φάση βελτίωσης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ομιλία του στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η βελγική εφημερίδα L' Echo.
  • Πεντάμηνη παράταση, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2017, παίρνει ο διαγωνισμός για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
  • Παραδείγματα για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών (πρώην ΟΑΕΕ) και αυτοαποσχολούμενων (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί του πρώην ΕΤΑΑ), με αναλυτικούς πίνακες με τις εισφορές ανά κατηγορία επεγγελματία περιλαμβάνει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας. Όλη η εγκύκλιος.
  • Το 10% του ελληνικού ΑΕΠ αγγίζει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETEπ) στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση, μετά την Κύπρο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που επωφελούνται από τις χρηματοδοτήσεις της, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βερνερ Χόγιερ στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες της τράπεζας το 2016.
  • Πάνω από επτά στα 10 νοικοκυριά είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται το 2016, με 1 στα 3 να δηλώνει οτι ζουν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ, και το 65,3% ότι αναγκάζονται να κάνουν περικοπές για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην, βάσει έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ. Σοκαριστικά τα ευρήματα και για τη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας και την ανεργία. Η κοινωνία είναι στα όρια της, αλλάξτε πολιτική λέει ο Γ.Καββαθάς.

Αθλητισμός

  • Η τρίτη αποχώρηση ποδοσφαιριστή που εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι είναι γεγονός. Μετά τον Κριστιάν Λεντέσμα (Τσεζένα) και Κρίστοφερ Σάμπα (δοκιμάζεται στην Κρίσταλ Πάλας), ήρθε η σειρά του Ιβάν Ιβανόφ να αποτελέσει -και τυπικά- παρελθόν από το ρόστερ του «τριφυλλιού».
  • Με δραματικές περιπέτειες εξελίσσεται η φετινή σεζόν του ιστορικού Ηρακλή, που την Τρίτη, πληροφορήθηκε την αφαίρεση τριών βαθμών από την ως τώρα πενιχρή βαθμολογική του συγκομιδή. Λόγω της προσφυγής που κατέθεσε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Νίκος Πουρτουλίδης, που ενώ είχε λαμβάνειν 100.000 ευρώ δεν πήρε τίποτα παρά τον διακανισμό που έκανε με την διοίκηση του κ. Σπύρου Παπαθανασάκη και αφού αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ομάδα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα του.
  • Η ανακοίνωση που εκκρεμούσε για να γίνει ο Αμρ Ουάρντα και με τη «βούλα» ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, εκδόθηκε από την ΠΑΕ και έτσι ο Αιγύπτιος, θα φοράει στο εξής τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος, έπειτα από εκείνη του Παναιτωλικού. Οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν πως ο 24χρονος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 χρόνων και ο παίκτης θα ενσωματωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Κόπα Άφρικα με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.
  • Με τους δύο νεοαποκτηθέντες της χειμερινής περιόδου Αλί Σισικό και Καρίμ Ανσαριφάρντ, θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για τον σημερινπο (19:30) αγώνα κυπέλλου με τον Άρη. Κι αν για τον Σισοκό είναι η τρίτη φορά που συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή (όμως δεν έχει αγωνιστεί ακόμη), για τον Ανσαριφάρντ είναι η πρώτη.
  • Σήμερα, Τρίτη, θα διεξαχθεί η πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ της Ξάνθης και του ΟΦΗ, η οποία δεν έγινε την περασμένη εβδομάδα, λόγω αδυναμίας της κρητικής ομάδας να ταξιδέψει ως τη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου