Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 43χρονου ουκρανού δόκιμου μοναχού, ο οποίος βρισκόταν ως επισκέπτης στο Άγιον Όρος.
  • «Ως καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου φρονούμε ότι η εισήγηση της κ. Προέδρου πρέπει να απορριφθεί χωρίς δισταγμούς και επιφυλάξεις. Μόνον έτσι θα διασφαλισθεί το κύρος της δικαιοσύνης και του Συντάγματος» αναφέρουν 14 συνταγματολόγοι που τάσσονται κατά της πρότασης Θάνου για το όριο ηλικίας των ανώτατων δικαστών.
  • Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις βρίσκονται αγρότες. Το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώσεις πραγματοποιούν οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και του Ηρακλείου Κρήτης.
  • «Να σταματήσουν οι απειλές κατά της πολυφωνίας των ΜΜΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, μεταφέροντας την παρέμβαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, με αφορμή τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.
  • Υπό την προεδρία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε τη Δευτέρα η Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος. Συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, καθώς και η προετοιμασία για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Κόσμος

  • Ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ διαμηνύει ότι οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που έχουν ποινικό μητρώο ή σε βάρος των οποίων εκκρεμούν ποινικές διώξεις θα είναι οι πρώτοι που θα στοχοποιηθούν στο πλαίσιο των απελάσεων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο μεγιστάνας.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «ανοιχτές» στην ιδέα να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ στην πρώτη ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ.
  • Σύμμαχοι του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφεραν να εγκριθεί από τη Δούμα το προσχέδιο τροπολογίας βάσει της οποίας θα μειωθούν οι ποινές που προβλέπονται για κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας. Οι υπέρμαχοι «διαφημίζουν» το νομοσχέδιο ως μέσο για να... επεμβαίνει το κράτος λιγότερο στις οικογενειακές υποθέσεις. Αποποινικοποίηση και ενθάρρυνση της ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλλουν οι πολέμιοι και διεθνείς οργανώσεις.
  • Στον απόηχο του πάρτι» της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς στο Κόμπλεντς της Γερμανίας για την ορκωμοσία Τραμπ και στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε (επιλέγει να) συμπαρασύρεται στον ακροδεξιό κατήφορο και θέλοντας να κερδίσει πόντους έναντι του καλπάζοντος ξενοφοβικού κόμματος των Ελευθέρων του Γκέερτ Βίλντερς βγάζει πληρωμένη καταχώρηση στις εφημερίδες λέγοντας προς τους μετανάστες: «Εάν δεν σας αρέσει εδώ, να φύγετε»...
  • Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, το επιτελείο του μιλούσε συχνά για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Όμως αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στο επίμαχο εμπρηστικό ζήτημα, το οποίο ίσως ήδη να έχει υποχωρήσει χαμηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της νέας αμερικανικής κυβέρνησης.

Οικονομία

  • Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε σε 311,16 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2016, από 315,292 δισ. ευρώ το β' τρίμηνο 2016 και έναντι 303,193 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Τα συνολικά έσοδα της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 23,78 δισ. ευρώ έναντι 19,97 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο 2015. Μειωμένες οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές στο 45% (9,439 δισ. ευρώ) έναντι του 47% (9,609 δισ. ευρώ) το 2015.
  • Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη χρηματιστηριακή αγορά να κινείται με μικρές διακυμάνσεις, στην περιοχή των 640 μονάδων, με χαμηλό τζίρο. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 639,27 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%.
  • Την έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
  • O ESM υιοθέτησε τους κανόνες εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για ελάφρυνση του χρέους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Τα μέτρα έχουν στόχο να μειώσουν το επιτοκιακό ρίσκο για την Ελλάδα με ανταλλαγή χρέους με σταθερά αντί κυμαινόμενα επιτόκια και με μείωση του βάρους αποπληρωμής. Τα μέτρα θα ελαφρύνουν σημαντικά το βάρος του χρέους, αλλά η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί από τη συνεχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα, τονίζει ο Κλ.Ρέγκλινγκ.
  • Τις προσπάθειες της Κομισιόν για την επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προόδου πριν από το Eurogroup της Πέμπτης, 26 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Εξάλλου, κοινοτική πηγή έκανε λόγο για ικανοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τη δήλωση Λαγκάρντ, με την οποία εξέφραζε τη δέσμευσή της στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αθλητισμός

  • Η Σενεγάλη και η Τυνησία είναι οι δύο ομάδες του 2ου ομίλου που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» του Κόπα Αφρικα. Στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Γκαμπόν, η Σενεγάλη που είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αλγερία, και στους προημιτελικούς θα αντιμετωπίσει το Καμερούν.
  • Με την πέμπτη νίκη του στους τελευταίους έξι αγώνες, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Super League μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς πέρασε με 1-0 από τα Γιάννινα και πήρε «εκδίκηση» από τον ΠΑΣ που είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ πριν από δύο εβδομάδες στην Τούμπα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λέοβατς στο 31'.
  • Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στην Ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Βαγγέλης Πανάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Ο Βαγγέλης Πανόπουλος, όπως ήταν το κανονικό του όνομα (επικράτησε το Πανάκης μετά από λάθος αναγραφής στο δελτίο ψωμιού στην περίοδο της κατοχής), γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1933 και «υπηρέτησε» τους «πράσινους» για 14 χρόνια.
  • Την πρόθεσή του να απαγορεύσει την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Λεβαδειακό, γνωστοποιεί ο Παναθηναϊκός με εξώδικο που απέστειλε στη Super League. Η «πράσινη» ΠΑΕ επισημαίνει ότι δεν κατεβλήθη εντός προθεσμιών (ως τις 15 Ιανουαρίου) η δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου και καλεί το συνεταιρισμό να απαγορεύσει την είσοδο των συνεργείων της NOVA στα γήπεδα.
  • Στο ματς του Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη έχει στρέψει την προσοχή του ο Ολυμπιακός και εκτός σοβαρού απροόπτου ο Πάουλο Μπέντο θα «κινητοποιήσει» τους δύο νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου