Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Επιχειρηματίες με επικεφαλής τον Λιβέρη συναντήθηκαν με Τραμπ


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2017



Κατά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους επιχειρηματικούς ηγέτες την Δευτέρα (πάνω). Στο μέσο δεξιά διακρίνεται ο Αντριου Λιβέρης. AP Photo/Pablo Martinez Monsivais
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε στα διευθυντικά στελέχη 12 μεγάλων επιχειρήσεων, των οποίων –σύμφωνα με το «Bloomberg»– ηγούνταν ο ομογενής Αντριου Λιβέρης, ότι η κυβέρνησή του θα περιορίσει κατά 75% τους ρυθμιστικούς κανονισμούς που διέπουν τις εταιρείες και πως θα επιβάλλει υψηλό φόρο στις επιχειρήσεις που θα επιχειρήσουν να φύγουν από τις ΗΠΑ.
Ο Αντριου Λιβέρης, διευθύνων σύμβουλος της «Dow Chemical», δήλωσε πως ο κ. Τραμπ τους έδωσε, κατά τη συνάντησή τους την Δευτέρα, 30 ημέρες ώστε να καταστρώσουν ένα σχέδιο και να το παρουσιάσουν, όπως γράφει το «Associated Press».
Μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν με εκπροσώπους τους ήταν η αμυντική βιομηχανία «Lockheed Martin», η εταιρεία αθλητικών ειδών «Under Armour Inc», η τεχνολογική εταιρεία «Dell» και η «Johnson & Johnson».
«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να περιορίσουμε τις ρυθμίσεις κατά 75%, ίσως και περισσότερο», είπε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας ότι η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία του περιβάλλοντος είναι εγγυημένες, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Ταυτόχρονα, ο κ. Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε «μαζικές» μειώσεις φόρων, «τόσο για τη μεσαία τάξη όσο και για τις εταιρείες», επιμένοντας ότι πρόθεσή του είναι να επιστρέψουν θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και να παράγονται προϊόντα στο αμερικανικό έδαφος.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι θα επιβάλει βαριά τέλη στις εταιρείες που θέλουν να εισάγουν προϊόντα τους στις ΗΠΑ ενώ έχουν μεταφέρει τις εργοστασιακές μονάδες τους στο εξωτερικό.
«Εάν πας σε άλλη χώρα και περικόψεις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πρόκειται να σου επιβάλλουμε έναν μεγάλο συνοριακό φόρο», είπε ο κ. Τραμπ, σύμφωνα με το «Bloomberg».
Ομως, πρόσθεσε, εκείνες που θέλουν να κατασκευάσουν εργοστάσια στις ΗΠΑ θα λάβουν γρήγορα την έγκριση για το χτίσιμό τους.
Μεταξύ των διευθυντών επιχειρήσεων που βρέθηκαν χθες στον Λευκό Οίκο ήταν οι Μαρκ Φιλντς («Ford»), Μέριλιν Χιούσον («Lockheed Martin»), Αλεξ Γκόρσκι («Johnson & Jonhnson»), Μάικλ Ντελ («Dell»), Ιλον Μασκ («SpaceX») και Κέβιν Πλανκ («Under Armour»).
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου