Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Σαφάρι για 180 ψήφους από την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2017Τα διλήμματα του πρωθυπουργου

Μετά τα «τείχος» που συνάντησε το οικονομικό επιτελείο στο Eurogroup της Πέμπτης, η κυβέρνηση κινείται στην επιλογή να εμπλέξει την Αντιπολίτευση στην ψήφιση νέου πακέτου μέτρων, σε διαφορετική περίπτωση είναι ανοικτό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Βήμα της Κυριακής, η παράταση των διαβουλεύσεων και «γαία πυρί μιχθήτω» για την οικονομία μέχρι το καλοκαίρι απορρίπτεται ως αδιέξοδη.
To ΔΝΤ όπως πλέον είναι γνωστό ζητά προκαταβολική νομοθέτηση μέτρων άνω των 4,5 δισ. ευρώ για το 2019 με στόχο να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ.
Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, η περικοπή των κύριων συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, ψαλίδι μισθών στο Δημόσιο και αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από 13% σε 15%.
Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι αν ψηφιστεί ένα πακέτο μέτρων θα μπορούσε να περιοριστεί ο ρόλος του ΔΝΤ σε τεχνικό μόνο επίπεδο, με παράταση του «κόφτη».
Ακόμα και αυτό είναι δύσκολο και για να πειστούν οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα ζητούν εγγυήσεις, που θυμίζουν «ημέρες 2014» με το email Χαρδούβελη.
Και η επιστολή Τσακαλώτου θεωρήθηκε καλή βάση για διαπραγμάτευση, αλλά έως εκεί.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου