Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

«Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο», η απάντηση του Ν. Κοτζιά στον Αντόνιο Ταγιάνι για τις αναφορές του στην ΠΓΔΜ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
«Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο», η απάντηση του Ν. Κοτζιά στον Αντόνιο Ταγιάνι για τις αναφορές του στην ΠΓΔΜ
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2017

«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε αυτό και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεται το μυαλό σου».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ότι η ΠΓΔΜ είναι Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος πρόγονοί τους, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ
Ακόμα, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε ότι το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι ανέλαβε και το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ήδη ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έχει στείλει γραπτή διαμαρτυρία.
«Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Ταγιάνι, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, συνελήφθη προκλητικά και θρασύτατα ανιστόρητος έναντι της Ελλάδας, αποκαλώντας τα Σκόπια "Μακεδονία"! Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω που συνιστά ασυγχώρητη απρέπεια απέναντι στην Ελλάδα και την Ιστορία» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.
«Δυστυχώς το πρώτο δείγμα γραφής του κ. Ταγιάνι, τον οποίο έσπευσε να συγχαρεί με θερμά λόγια ο κ. Μητσοτάκης για την εκλογή του και να τον χαρακτηρίσει μάλιστα… "φίλο της Ελλάδας", είναι ξεκάθαρα εχθρικό προς τη χώρα μας. Πρέπει να επανορθώσει άμεσα για ιστορικούς και θεσμικούς λόγους» προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας ως εξής: «Βαρύτατα εκτεθειμένος είναι και ο κ. Μητσοτάκης που πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και παράλληλα να συνετίσει τον κ. Ταγιάνι. Αλλιώς θα είναι συνένοχος σε αυτή την προκλητική απρέπεια».
Εντονες αντιδράσεις βουλευτών
Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών προκαλούν οι αναφορές του νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος είχε αποκαλέσει «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ, στην τελευταία επίσκεψή του στη γείτονα χώρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του, Φίλιππος, είναι πρόγονοι των Σλαβομακεδόνων.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Αντωνιάδης, χαρακτήρισε, από το βήμα της Ολομέλειας, ανιστόρητο τον κ. Ταγιάνι καταδικάζοντας τις δηλώσεις του.
Για θεσμικό και ιστορικό ατόπημα του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του ΥΠΕΞ και άλλες διατάξεις. Παράλληλα, ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, αλλά και από όλα τα κόμματα, να υπάρξει ενιαία απάντηση.

«Οι δηλώσεις του κ. Ταγιάνι προκαλούν αλγεινή εντύπωση στον ελληνικό λαό, καθώς η ιστορία πρέπει να αξιοποιείται και όχι να παραχαράσσεται», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου