Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 6 Iανουαρίου, 2016

  • Σε αυξημένη επιφυλακή δηλώνει ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την επερχόμενη κακοκαιρία. Σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το Σάββατο, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νησιωτικές περιοχές. Ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και το Σάββατο.
  • Οι διαβουλεύσεις εν όψει της διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό συνεχίζονται και εντατικοποιούνται, αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, όπου θα συζητηθούν όλα.
  • Όπλα και εκρηκτικά σε γκαράζ πολυκατοικίας στην οδό Κύπρου, στον Αλιμο, ανακάλυψε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ., λίγες ώρες μετά το εντοπισμό της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σημειώσεις, πλαστές ταυτότητες και κλειδιά. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και άλλοι χώροι στην Αττική, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι σχετίζονται με τη δράση της Ρούπα.
  • Λεωφορείο του ΟΑΣΘ χωρίς επιβάτες, εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του τούνελ.
  • Να παραδοθεί το 6χρονο αγοράκι της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στους οικείους της συλληφθείσας, ζητά ο Μανώλης Γλέζος με ανακοίνωσή του.

Κόσμος

  • Οι τρεις Μάγοι με τα δώρα παρήλασαν στους δρόμους της Μαδρίτης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Πέμπτη, παραμονή των Θεοφανείων, την ημέρα που πιστεύεται ότι επισκέφθηκαν τον μικρό Ιησού προσφέροντάς του χρυσό, λιβάνι και σμύρνα.
  • O Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Toyota με αντίποινα επιβολής τελωνειακών δασμών εάν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προχωρήσει στα σχέδιά της για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Μεξικό με στόχο την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.
  • Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αναμένεται να επιλέξουν τον ηγέτη τους και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ως αντίπαλο της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν ανώτατες πηγές του κόμματος.
  • Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης δύο υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για εμπλοκή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην πρώτη δικαστική απόφαση αυτού του είδους, μετέδωσαν τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
  • Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους και δρόμοι πλημμύρισαν καθώς η καταιγίδα Άξελ σαρώνει τις βόρειες ακτές της Γερμανίας, την ώρα που στο νότιο τμήμα οι χιονοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί αριθμός ρεκόρ τροχαίων ατυχημάτων. Φωτορεπορτάζ

Οικονομία

  • H κυβέρνηση στοχεύει να λάβει τον Μάρτιο το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την αποπληρωμή οφειλών του κράτους σε ιδιώτες. Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι, σε αντίθεση με ορισμένα δημοσιεύματα, η εκταμίευση του ποσού αυτού δεν συνδέεται με τη β' αξιολόγηση.
  • Παρά την ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο γ' τρίμηνο 2016, την αύξηση της απασχόλησης και την παραμονή της ιδιωτικής αποταμίευσης σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο εξάμηνο, ο όγκος του λιανικού εμπορίου ακολούθησε πτωτική πορεία, επισημαίνουν οι αναλυτές της Alpha Bank. Την αρνητική εξέλιξη αποδίδουν στη μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος των νοικοκυριών, λόγω της αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων και της μείωσης των καθαρών κοινωνικών μεταβιβάσεων.
  • Στη «μεγάλη τομή» που προωθείται μέσω της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας για τη δημιουργία ενοποιημένου φορέα, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου αναφέρθηκε ο υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης σε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (ΣΕΚΤ). Ο υπουργός είπε ότι ο ενιαίος φορέας θα είναι μετεξέλιξη της ΕΚΧΑ, θα έχει δημόσιο χαρακτήρα και θα διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας.
  • Η αύξηση του ΕΦΚ επηρεάζει τις φορολογικές επιβαρύνσεις κατά 3,7 λεπτά για τις βενζίνες, 10 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης και 7 λεπτά για το υγραέριο κίνησης, σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας δίνοντας διευκρινίσεις για τις τιμές στα καύσιμα προκειμένου «να προστατεύσει τους πολίτες από λανθασμένες εντυπώσεις». Ωστόσο, προσθέτει, από τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, η αγορά δείχνει να απορροφά μέρος των αυξήσεων. Αποδίδει δε το φούσκωμα των τιμών στη μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.
  • Η κινεζική οικονομία έκλεισε θετικά το 2016, με τη δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών να σημειώνει ισχυρή αύξηση τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ιδιωτικής εταιρείας Markit. Ο τομέας υπηρεσιών της Κίνας σημείωσε τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 17 μηνών, ενώ ο μεταποιητικός τομέας αυξήθηκε τον Δεκέμβριο σε υψηλό 47 μηνών.

Αθλητισμός

  • Με τον χειρότερο τρόπο μπήκε ο Παναθηναϊκός στη νέα χρονιά! Οι Πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 1-0 από τον Πλατανιά στα Χανιά, με γκολ του Μπανανά στο 74ο λεπτό, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η εξ αναβολής πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
  • Σφαλιάρα για τον Παναθηναϊκό στον πρώτο αγώνα του στο 2017! Οι Πράσινοι ηττήθηκαν στα Χανιά από τον Πλατανιά (Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-0) στο πλαίσιο της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν την Ξάνθη στη 2η θέση. Απώλεια βαθμών και για τον Πανιώνιο, ο οποίος έμεινε στην ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1).
  • Έχοντας από ένα ημίχρονο υπεροχής, Πανιώνιος και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν μάλλον φυσιολογικά ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για την -εξ αναβολής- 1η αγωνιστική της Super League. Καλύτεροι στο α΄ μέρος οι «κυανέρυθροι», προηγήθηκαν στο 43΄ με τον Ανσαριφάρντ, αλλά η υπεροχή του «Αγιαξ της Ηπείρου» στο δεύτερο ημίχρονο καρποφόρησε χάρη σε έναν «κεραυνό» του Τζημόπουλου στο 79΄.
  • Την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Premier League θα έχει ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Χαλ, τουλάχιστον ως το τέλος της τρέχουσας περιόδου.
  • Μπορεί φήμες και δημοσιεύματα στην Πορτογαλία να φέρουν τον Ανδρέα Σάμαρη κοντά στη Ζενίτ, που τον προορίζει για διάδοχο του Αξελ Βίτσελ, όμως ο εκπρόσωπός του Ιωάννης Ενουηλίδης, μιλώντας στη ρωσική «R-Sports», παρουσίασε μία διαφορετική άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου