Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Αλέξης ο ελπιστικός, Ευκλείδης ο Τσακαλοκόφτης, Γιωργάκης ο οραματιστής και η Ελλάδα αργοπεθαίνει

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Κύλησε και πέρασε κιόλας η πρώτη εβδομάδα του Καινούργιου Χρόνου και η ζωή επανήλθε στους ρυθμούς της ρουτίνας, στην όμορφη και τη μοναδική Ελλάδα η οποία εξακολουθεί να ανεβαίνει Αδέλφια μου Ελληνες, τον ανηφορικό Γολγοθά της απόγνωσης και πορεύεται ανέλπιδη προς το άγνωστο αύριο. Ο Αλέξης με το διαρκές χαζοχαρούμενο πλαστικό χαμόγελο προσπαθεί να δώσει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, λέγοντας στο μήνυμά του πως «το 2017 πέρα από χρονιά ανάκαμψης, θα είναι και το έτος των μεγάλων θεσμικών τομών και αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος». Λόγια, λόγια, πολλά λόγια κενά περιεχομένου και ελπίδες αδειανές που δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως παυσίλυπα γιατί ο καρκίνος δεν γιατρεύεται με ασπιρίνες».
Για την τιμή των όπλων είπε ακόμη: «γνωρίζω όμως ότι σήμερα αρκετοί από τους συμπολίτες μας, δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι. Σε αυτούς είναι που πηγαίνει το μυαλό μας. Στους ανθρώπους που η οικονομική κρίση οδήγησε στο περιθώριο. Στους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τους ανθρώπους που κάθε μέρα παλεύουν για την επιβίωση. Πρωτίστως γι’ αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα μας από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας».
Εστω και μία φευγαλέα ματιά στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον κάθε αξιοπρεπή και σκεπτόμενο πολίτη, επαγγελματία, μισθωτό ή συνταξιούχο, οι οποίοι στενάζουν υπό το βάρος της επιβληθείσας φτώχειας και πτώχευσης να βδελύσσεται τον ίδιο τον Αλέξη, διότι στο δικό του νεανικό, φρέσκο και χαμογελαστό πρόσωπο πίστεψαν. Ολοι οι βουλευτές του αποδεικνύεται πως είναι πραγματικά βολευτές και βολεμένοι με την βουλευτική τους αμοιβή να χτυπά τις εβδομήντα κατά μέσο όρο χιλιάδες ευρώ τον χρόνο σε σύγκριση με τα 450 και 650 ευρώ μηνιαίως των μισθών που παίρνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Καταθέσεις παχυλές σε τράπεζες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, σπίτια, διαμερίσματα και εξοχικά. Αγροκτήματα και ακίνητα λογής-λογής, επαναστάτες αυτοί των δημοκρατικών δυνάμεων και της Αριστεράς, τρομάρα τους. Οχι ότι και οι υπόλοιποι του ΧΑΣΟΚ και της Νέας Δημοπρασίας πηγαίνουν παρακάτω, όλοι τα ίδια είναι όπως λέγει η γνωστή έκφραση.
Η Ελλάδα τετέλεσται, Αδέλφια μου Ελληνες, και το τραγικό είναι πως δεν υπάρχουν αντιστάσεις. Δεν φαίνεται να πετάγεται ένας τρελός μ’ ένα φανάρι στο χέρι και να φωνάζει δυνατά με στεντόρεια φωνή, «σταματήστε άθλιοι της κομματοκρατίας τη θανάτωση της πατρίδας. Φτάνει πια».
Οι υπεύθυνοι της καταστροφής της είναι γνωστοί, όσοι εγκλημάτησαν με το διαρκές «έγκλημα» του υπερδανεισμού και του ξεπουλήματος της Ελλάδος στην ιστορική ταραξία της Ευρώπης, την Χιτλερίδα, ενώ ο άλλος γνωστός και μόνιμος ταραξίας, ο αγάς Ερντογάν της Τουρκιάς, παραμονεύει να αρπάξει, όπως έχει συνηθίσει να κάνει. Θυμηθείτε την Κύπρο η οποία στενάζει και βοά ολόκληρες δεκαετίες τώρα κι όλοι έχουν κουφαθεί, Αγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί κι Αμερικάνοι μαζί. Ναι αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Η ανέχεια και η φτωχοποίηση θα συνεχιστεί και κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα. Ο Τσακαλοκόφτης θα παραταθεί και μετά το 2018. Βάστα καρδιά μου! Τι τον ενδιαφέρει τον Τσακαλώτο ή την Ολγα με το ζεϊμπέκικο ή τον Φλαμπουράρη, ή τον Σταθάκη, ή τον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη από την άλλη μεριά. Αλίμονο στους φτωχούς και ανυπεράσπιστους ανθρώπους των οποίων τους μισθούς και τις συντάξεις πετσόκοψε ο Κατρούγκαλος.
Κι αντί να ποιεί την νήσσαν, κοινώς να κάνει την πάπια και να βιώνει λάθρα ο πρωταίτιος της ολεθριότητας, ο George βγήκε με θράσος και είπε πως «απέναντι στη δικιά τους ρητορική είναι υποχρέωσή μας να δράσουμε αποφασιστικά». Από προοδευτικές δυνάμεις πια να κάνουμε εξαγωγή και στην Ουγκάντα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου