Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2015

  • Δίωρη συνάντηση είχαν το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι πλησιάζουμε σε συμφωνία, ενώ μετά τη θύελλα για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για το ΔΝΤ, φαίνεται πως προσανατολίζονται σε επαναθεώρηση της απόφασης.
  • Έναν υπερτυχερό που κερδίζει -έπειτα από απανωτά τζακ-ποτ- το αστρονομικό ποσό των 9.526.392,58 ευρώ ανέδειξε την Κυριακή η κλήρωση του Τζόκερ.
  • Μετά το μπαράζ αντιδράσεων για το διορισμό της Ελενας Παναρίτη στο ΔΝΤ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει το βράδυ της Κυριακής συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της τοποθέτησης της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό, την ώρα που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές ζητώντας ανάκληση της απόφασης. «Την κ. Παναρίτη μας την επέβαλε ο κ. Βαρουφάκης» δήλωσε ο Σπ.Σαγιάς.
  • Η Νάξος έχει υπέροχες παραλίες, η Κέρκυρα είναι ιδανική για οικογένειες, ενώ για ρομαντισμό επιλέξτε την Σαντορίνη και την Πάτμο: η βρετανική εφημερίδα The Telegraph επιλέγει εννέα ελληνικά νησιά ανάμεσα στα 20 καλύτερα νησιά της Μεσογείου.
  • Νέα επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, είχαν το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, καθώς κορυφώνονται οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

Κόσμος

  • Η τουρκική αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην κεντρική πλατεία Ταξίμ στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, δύο χρόνια μετά τις πρωτόγνωρες μαζικές κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν την χώρα. Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στο πάρκο Γκεζί, κρατώντας πλακάτ και γαρύφαλα, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.
  • Δυο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον ουρανό της Άλμπα Aντριάτικα, στην κεντρική Ιταλία, λίγο πριν από την επίδειξη του ακροβατικού σμήνους της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας, Frecce Tricolori. Νεκρός ο ένας πιλότος, ενώ ο δεύτερος κατάφερε να σωθεί, αναφέρει η Corriere della Sera.
  • Η Αίγυπτος ξεκίνησε σήμερα, Κυριακή, την κατεδάφιση του κτιρίου που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του πρώην πρόεδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ. Το κτίριο αποτελεί σύμβολο της επί δεκαετίες διακυβέρνησης Μουμπάρακ.
  • Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία. Όπως έκαναν γνωστό οι ιταλικές αρχές, η οικονομική αστυνομία της χώρας προσέφερε το τελευταίο 24ωρο άμεση βοήθεια σε 436 μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, κατά τη διάρκεια τεσσάρων διαφορετικών επιχειρήσεων.
  • Το κύμα καύσωνα που διαρκεί εδώ και εβδομάδες στην Ινδία προκάλεσε τον θάνατο 2.200 και πλέον ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι Αρχές, την ώρα που οι σποραδικές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα, Κυριακή, ανακούφισαν για λίγο τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Οικονομία

  • Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε την Κυριακή ότι μια ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ θα μπορούσε να βλάψει την εμπιστοσύνη στο ενιαίο νόμισμα.
  • Καμία έκπληξη δεν θα προκαλούσε στο Βερολίνο εάν την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνονταν ότι επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελλάδα.
  • Συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις για τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο του Brussels Group. Όπως ανέφεραν κύκλοι με γνώση των διαβουλεύσεων, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν θέματα της συμφωνίας. Η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι υπάρχει επιτάχυνση των διαβουλεύσεων και η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Αθλητισμός

  • Η Λάτσιο ήταν η θριαμβεύτρια της τελευταίας αγωνιστικής του Campionato, καθώς επικράτησε με 4-2 της Νάπολι εκτός έδρας και τερμάτισε στην 3η θέση που οδηγεί στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι Λατσιάλι προηγήθηκαν με 2-0, η Νάπολι κατάφερε με δύο γκολ του Ιγκουαΐν να ισοφαρίσει αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, αλλά ο Αργεντινός έγινε... μοιραίος από ωραίος αφού αστόχησε σε πέναλτι και στο φινάλε η Λάτσιο με δύο γκολ πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για τα... αστέρια. Μεγάλη χαμένη η Ίντερ που αν και κέρδισε με 4-3 την Έμπολι έμεινε εκτός Ευρώπης.
  • Μετά την νίκη του απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, τέταρτη σε ισάριθμους αγώνες στα φετινά πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε μαθηματικά την 3η θέση των πλέι οφ, καθώς και το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί λοιπόν θα έχει δύσκολο έργο αφού οι ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, μόνο εύκολες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
  • Την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League θα έχει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, διατήρησαν το απόλυτο που έχουν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος (4Χ4) κι εξασφάλισαν μαθηματικά την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία, δύο... στροφές πριν το φινάλε του. Τα γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχαν οι Μαυρίας (10΄), Καρέλης (28΄).
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου