Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2015

  • Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από τα Τρίκαλα, στη διάρκεια ομιλίας του στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας. «Για εμάς η παραμονή στη Ευρώπη και το ευρώ είναι εθνική, κόκκινη γραμμή» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μνημόνιο χωρίς χρήματα, ενώ τώρα είτε θα φέρουν μια κακή συμφωνία, είτε θα επιχειρήσουν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ.
  • «Αναμενόμενες, προβλέψιμες και αχρείαστες επί της ουσίας» χαρακτήρισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος τς προειδοποιήσεις των δανειστών μετά το τελεσίγραφο που έθεσε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
  • Για θεσμική εκτροπή κατηγορεί ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, γι' αυτό και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του αποχωρεί από την Διασκεψη των Προέδρων και ζητά από τα κόμματια του Δημοκρατικού Τόξου να πάρουν θέση.
  • Να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάθεση περισσότερων πόρων στην Υγεία των μεταναστών μέσω των μηχανισμών της ΕΕ κάλεσε την Κομισιόν ο έλληνας υπουργός Υγείας στην ομιλία του στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας στο Λουξεμβούργο.
  • «Σκληρά μέτρα σε βάρος του λαού» αναμένει ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εταίρους ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κόσμος

  • Η μεγάλη πλειονότητα των μεταναστών και των προσφύγων που έφτασαν στην ΕΕ από την αρχή της χρονιάς προέρχεται από τέσσερις χώρες στις οποίες μαίνονται ένοπλες συρράξεις ή διαπράττονται κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με την Human Rights Watch -και άρα θα μπορούσαν, σε αρκετές περιπτώσεις, να αιτηθούν άσυλο.
  • H Τουρκία απέτισε φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό της Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, μία από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας τα τελευταία 50 χρόνια, που πέθανε σε ηλικία 90 ετών.
  • Ομόφωνα ενέκριναν οι αντιπρόσωποι των «28» για ζητήματα πολιτικής και άμυνας το πρώτο, αρχικό στάδιο της ναυτικής επιχείρησης στη Μεσόγειο εναντίον των δικτύων διακινητών. Το πρώτο στάδιο θα είναι αναγνωριστικό, με εναέρια και θαλάσσια μέσα, και θα γίνεται μόνο σε διεθνή ύδατα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στόχος είναι τα υπόλοιπα στάδια να έχουν δρομολογηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.
  • Την πρώτη της εμφάνιση σε επίσημη εκδήλωση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ πραγματοποίησε την Πέμπτη η Ζιλί Γκαγιέ, τροφοδοτώντας τις φήμες που τη θέλουν να προετοιμάζει το έδαφος ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.
  • Εννέα κατηγορίες για ανθρωποκτονία και μία για οπλοκατοχή αποδόθηκαν την Παρασκευή στον Ντίλαν Ρουφ, τον 21 ετών δράστη του μακελειού στο Τσάρλεστον. Νωρίτερα, το CNN μετέδιδε ότι ο Ρουφ είχε ομολογήσει το έγκλημά του, καθώς και πως στόχος του ήταν να ξεκινήσει έναν «εμφύλιο πόλεμο».

Οικονομία

  • Η ρωσική προεδρία ανέφερε ότι στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη δεν έγινε καμία συζήτηση για παροχή οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «αναγκαιότητα ανάπτυξης επενδυτικής συνεργασίας», ανέφερε το Κρεμλίνο.
  • Θετική εξέλιξη για το χρηματοπιστωτικό σύστημα χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς την απόφαση της ΕΚΤ, λέγοντας πως η Τράπεζα «ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της χώρας». «Οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», ανέφερε μιλώντας στο CNN.
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε πρόσκληση να συμμετάσχουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Eurogroup, την ερχόμενη Δευτέρα, στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αθλητισμός

  • Τον φάκελο με όλα τα στοιχεία της «εγκληματικής οργάνωσης» απέστειλε στην UEFA ο Παναθηναϊκός. Κίνηση που είχαν προαναγγείλει εδώ κι αρκετό καιρό οι Πράσινοι και με το που ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο, προώθησαν όλα τα σχετικά έγγραφα στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Στόχος του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός του «αιωνίου» αντιπάλου τους από τους ομίλους του Champions League και η είσοδος σε αυτούς του «τριφυλλιού», αλλά και να φέρει την υπόθεση ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, και παράλληλα να τονώσει περισσότερο το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης.
  • Συνέντευξη στη «Marca» παραχώρησε ο Ρομπέρτο, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Βαλένια και άλλων συλλόγων, ωστόσο τόνισε ότι «έχω ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο και δεν με απασχολεί τίποτα». Ο Ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε επίσης στον Μίτσελ και στην απομάκρυνσή του από το Λιμάνι, ενώ μίλησε και για τους Κασίγιας και Ντε Χέα...
  • Για το Ζάγκρεμπ έφυγε ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ Ίγκορ Τούντορ, έχοντας μαζί του έναν ογκώδη φάκελο στοιχείων για το ρόστερ, καθώς και αρκετά παιχνίδια του ΠΑΟΚ σε dvd της προηγούμενης σεζόν, ώστε να διαμορφώσει γνώμη για το υλικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Θα επιστρέψει την Τετάρτη πιθανότατα μαζί με τους βοηθούς του, με τους οποίους θα μιλήσει και θα συμφωνήσει για να έρθουν για υπογραφή συμβολαίων ώστε να αποτελέσουν το τεχνικό τιμ δίπλα του. Θα είναι τελικά τέσσερις, ένας βοηθός προπονητή, ένας αναλυτής αγώνων, ένας γυμναστής κι ένας προπονητής τερματοφυλάκων.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου