Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Αλβανοί "το παίζουν Έλληνες", φορούν το «χακί» του Ελληνικού Στρατού και προκαλούν

Προκλητική φωτογραφία
Πρόκληση είναι η φωτογραφία με τους πέντε Αλβανούς
Πρόκληση είναι η φωτογραφία με τους πέντε Αλβανούς
Σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» - Οι διαδικασίες «express», είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα πολλοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν άμεσα και πολίτες της Ε.Ε.Είναι περήφανοι Αλβανοί, αναφαίρετο δικαίωμά τους, και δεν το κρύβουν. Ωστόσο όταν πρόκειται για στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στον Ελληνικό Στρατό, προφανώς τέκνα Αλβανών μεταναστών που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια, υπάρχει θέμα.
Η φωτογραφία με τους πέντε χαμογελαστούς νεαρούς Αλβανούς που σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αετό της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» -φορώντας τα «χακί» μέσα στη μονάδα τους -κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες και τείνει να γίνει… viral.
Πρόκειται για φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε αλβανική σελίδα στο Facebook και μόνο προβληματισμό προκαλεί, για το κατά πόσο η αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών σημαίνει και την ουσιαστική ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία. Όλοι συμφωνούν πως εθνικισμοί και οράματα για «μεγάλες» πατρίδες, όπως φαντασιώνονται οι νεαροί της φωτογραφίας, δεν έχουν θέση στην εποχή μας ειδικά όταν στρέφονται κατά της χώρας της οποίας είναι υπήκοοι και μάλιστα ορκίστηκαν να την υπερασπιστούν «μέχρι της τελευταίας ρανίδος τους αίματος τους».
Τα τελευταία χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των ομογενών της Αλβανίας απέκτησε και την ελληνική ιθαγένεια, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα. Ωστόσο οι διαδικασίες «express», με «συνεντεύξεις» στο… πόδι, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσουν ελληνική ταυτότητα και πολλοί Αλβανοί μετανάστες που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα προκειμένου να γίνουν άμεσα και πολίτες της Ε.Ε. -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- αλλά και για να αποφύγουν την αναγκαστική πολύμηνη θητεία στον αλβανικό στρατό. 
Όπως παλαιότερα έχουν καταγγείλει Βορειοηπειρώτες, ελληνική ταυτότητα κατέχουν και ακραίοι Αλβανοί εθνικιστές, ακόμη και Τσάμηδες, που ζουν στην Αλβανία και μονίμως λειτουργούν και στρέφονται κατά της χώρας μας και των εκεί ομογενών.  
Η προκλητική φωτογραφία -με αφορμή και την ψήφιση του νόμου για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες- δικαιώνει όσους υποστηρίζουν πως η ιθαγένεια πρέπει να αποδίδεται όχι με την ελπίδα να ενσωματωθεί κάποιος στην ελληνική κοινωνία, αλλά αφού έχει ήδη ενσωματωθεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου