Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2015

  • Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η εξοντωτική μέθοδος που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική διαπραγμάτευση, δεν είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος δουλειάς. «Δεν μπορούμε να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις κουρασμένοι» είπε.
  • Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. «Ο χρόνος πιέζει και το Σάββατο η συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να βρεθεί μια τελική λύση» ανέφερε η κ. Μέρκελ.
  • Σε 9 δισεκατομμύρια ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές έναντι της Ελλάδας, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την Έκθεση για τον «Προσδιορισμό Αξιώσεων από τις Γερμανικές Επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο».
  • Στις προτάσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους ομολόγους του να πρυτανεύσει η λογική, η αμοιβαία ευθύνη απέναντι στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, γιατί αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα «είναι βιώσιμη λύση και όχι απλά συμφωνία». Εμφανίστηκε επίσης αποφασισμένος για βαθιές αλλαγές στο ασφαλιστικό από το φθινόπωρο.
  • Ένας τεταμένος διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, όταν ο κ. Τουσκ είπε στον κ. Τσίπρα ότι «το παιχνίδι έχει τελειώσει» (game is over).

Κόσμος

  • Για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο, οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής -η ουκρανική κρίση, η Συρία, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών. Η συνομιλία έγινε πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς, ενώ τα γραφεία Ομπάμα και Πούτιν προχώρησαν στη συνέχεια σε παρόμοιες ανακοινώσεις σχετικά με το περιεχόμενό της.
  • Απορρίπτονται από ευρωπαίους ηγέτες οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση ενός συστήματος ποσοστώσεων για την κατανομή των μεταναστών που διασχίζουν τη Μεσόγειο. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει συναίνεση και ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να υπάρξει συναίνεση για το θέμα της μετανάστευσης. Ωστόσο, σύμφωνα με προσχέδιο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συμφωνήσουν στην κατανομή 40.000 μεταναστών από την Ιταλία και την Ελλάδα.
  • Έρχονται νέες αποκαλύψεις, προειδοποίησε ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση. Ο Ασάνζ δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα να υπάρξει νομική δράση κατά των ΗΠΑ για την υπόθεση κατασκοπείας ηγετών ξένων κρατών.
  • Σεισμός 6,3 βαθμών έπληξε τον Νότιο Ειρηνικό, 369 χιλιόμετρα νοτιο-νοτιοανατολικά των νησιών Κερμαντέκ της Νέας Ζηλανδίας.
  • Το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στη σχέση Βρετανίας - ΕΕ έθεσε στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατανοώντας, ωστόσο, ότι η διαδικασία θα καθυστερήσει. Σύμφωνα με πηγές στο Λονδίνο, ο βρετανός πρωθυπουργός αποδέχεται ότι το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στην ΕΕ θα πρέπει να προηγηθεί της έγκρισης των αλλαγών. Εν τω μεταξύ, ο Ντ.Τουσκ είπε στον Κάμερον ότι οι αρχές που βρίσκονται στην καρδιά της ΕΕ δεν είναι «προς πώληση».

Οικονομία

  • H υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα έως την 27η Ιουλίου, με απόφαση της υπουργού Ν.Βαλαβάνη. Δεν αλλαζουν οι ημερομηνίες για καταβολή των φόρων. Επίσης, παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου.
  • Παράταση μέχρι το τέλος Ιουλίου για την υπαγωγή στις διατάξεις περί ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προτείνουν, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους για τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, λέγοντας ότι αυτό θα είναι το επόμενο θέμα που θα τεθεί, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες πριν την έναρξη της Συνόδου. Άσκησε κριτική στις προτάσεις των πιστωτών για επιπλέον περικοπές στην Ελλάδα, ζητώντας να δοθεί στη χώρα μία ευκαιρία.

Αθλητισμός

  • Λεπτομέρειες απομένουν για να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ ο Θέσαρ Άρθο. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αφίχθη την Πέμπτη επί ελληνικού εδάφους μαζί με τον εκπρόσωπο του και η ολοκλήρωση της μεταγραφής του από την Ένωση μπαίνει στην τελική ευθεία.
  • Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, καθώς την Πέμπτη έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, Δον Ντιέγκο. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιολογικά και αναπνευστικά, τα οποία τον είχαν αναγκάσει να μείνει για αρκετό καιρό σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες. Τελικά ο 87χρονος Δον Ντιέγκο δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη, «φεύγοντας» πλήρης ημερών και έχοντας προλάβει να καμαρώσει τον γιο του Ντιέγκο να γίνεται ο «Θεός» της μπάλας...
  • Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση μίας ακόμη σπουδαίας μεταγραφής βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός της Μάλαγα, Σέρχιο Σάντσεθ, βρίσκεται πολύ κοντά στους «πράσινους», καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο έμπειρος παίκτης δεν βλέπει με «καλό μάτι» τη μετακίνησή του στην Τουρκία (έχει πρόταση από τη Μπεσίκτας), αντίθετα, φέρεται να έχει αποφασίσει να πει το «ναι» στην πρόταση που του έχει καταθέσει η ελληνική ομάδα.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου