Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2015

  • Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκεσε από τις 20:00 την Κυριακή έως τις 02:00 τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Τονισε ότι οι δανειστές ασκούν πίεση για να ματαιώσουν το δημοψήφισμα και επισήμανε πως «όσο ο λαός αντιστέκεται μπορούμε να ελπίζουμε». Στη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε το ζήτημα των κεφαλαικών ελέγχων στις τράπεζες.
  • Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο ΦΕΚ. Δείτε τι αναφέρει
  • Την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και τις πληροφορίες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη, εξέτασε το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε επί έξι ώρες (από τις 20:00 την Κυριακή έως τις 02:00 τη Δευτέρα), υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
  • Δραματική προειδοποίηση ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα θα σημάνει και την καταστροφή της χώρας απηύθυνε ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. «Έχουμε μια πορεία θανάτου της χώρας, υπάρχει ένας λαός που πηγαίνει υπνοβατώντας στον όλεθρο...» τόνισε. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος παραπλανά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδήγησε σε αδιέξοδο διακόπτωντας τις διαπραγματεύσεις, ενώ ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
  • Για «επιλογή μικροκομματική» και για «υπεκφυγή προκειμένου να γλιτώσει την εσωκομματική σύγκρουση με τους φονταμενταλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που οδηγεί τη χώρα σε μία περιπέτεια» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα. Ο ίδιος κάλεσε τη Βουλή να ακυρώσει την απόφασή της για το δημοψήφισμα και να γίνει «σοβαρή διαπραγμάτευση».

Κόσμος

  • Τηλεφωνική επικοινωνία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι «κρίσιμης σημασίας» να γίνουν προσπάθειες για να επιστρέψουμε στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να βαδίσει στον δρόμο της ανάπτυξης μέσα στην Ευρωζώνη.
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου. Την ίδια ώρα, ομάδα βρετανών αριστερών βουλευτών, προέδρων συνδικάτων και ακτιβιστών υπέγραψε επιστολή που καλεί σε διοργάνωση συνεδρίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και για να μπει τέλος στη λιτότητα.
  • Μίνι υπουργικό συμβούλιο για την Ελλάδα συγκαλεί το πρωί της Δευτέρας (09:00 τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδος), ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
  • H ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) που εργάζεται για την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα σχεδιάζει να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της 30ής Ιουνίου, δήλωσε την Κυριακή υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ.
  • Η καγκελάριος Α. Μέρκελ ενημερώνει αύριο τους επικεφαλής των κομμάτων και των Κ.Ο. για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα. Πώς αξιολογούν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί την αιφνιδιαστική κίνηση Τσίπρα.

Οικονομία

  • Κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα και μέχρι τις 6 Ιουλίου τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών. Στις αναλήψεις το ανώτατο όριο θα φθάνει τα 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα, με εξαίρεση τις κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός Ελλάδος. Ειδικά για την καταβολή των συντάξεων θα ανοίξουν συγκεκριμένα τραπεζικά υποκαταστήματα. Τη Δευτέρα τα ΑΤΜ θα παραμείνουν κλειστά και θα ανοίξουν ξανά από την Τρίτη. Ολόκληρη η ΠΝΠ.
  • Κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα. Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει κλειστές τράπεζες, περιορισμούς στις αναλήψεις και capital controls. Το sansimera.gr απαντά σε βασικά ερωτήματα που θα καθορίσουν την πορεία των πολιτών τις επόμενες ημέρες.
  • Στη δίνη των εξελίξεων βρέθηκε το ενιαίο νόμισμα, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου έφτασε να καταγράφει απώλειες της τάξης του 2% στο άνοιγμα των αγορών, το ξημέρωμα της Δευτέρας, στις πρώτες συνεδριάσεις των ασιατικών χρηματιστηρίων μετά την αποτυχία των προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της.

Αθλητισμός

  • Με ποινή τριών αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο Χάρα, γεγονός που σημαίνει ότι χάνει την υπόλοιπη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα. Ο Χιλιανός αμυντικός τιμωρήθηκε για την προκλητική κίνησή του προς τον Έντισον Καβάνι στον αγώνα με την Ουρουγουάη.
  • Στην αποκάλυψη ότι τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, 15 ποδοσφαιριστές της «σελεσάο» ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, προέβη ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός τεχνικός, Κάρλος Ντούνγκα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του προημιτελικού του Κόπα Αμέρικα, που βρήκε νικήτρια την Παραγουάη με 4-3 στα πέναλτι (κ.α. 1-1).
  • Μετά τον αγώνα της Χιλής με την Ουρουγουάη ο Γκονζάλο Χάρα είχε γνωρίσει την κατακραυγή από τον κόσμο του ποδοσφαίρου λόγω της χειρονομίας που είχε κάνει στον Έντισον Καβάνι, η οποία όμως οδήγησε στην αποβολή του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Oriental» ο βοηθός προπονητή της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης, ο Χάρα είπε στον Καβάνι: «Είσαι νευρικός επειδή ξέρεις πως ο πατέρας σου θα σαπίσει στη φυλακή για 20 χρόνια», με αφορμή τη σύλληψη του πατέρα του 28χρονου λίγες ώρες νωρίτερα, έχοντας προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο ενός 19χρονου παιδιού.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου