Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2015

  • Τις Βρυξέλλες επισκέπτεται την Τρίτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όπου το απόγευμα αναμένεται συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς.
  • Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθούν και τα πρώτα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις των 105.000 υποψηφίων που διεκδικούν 68.345 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε την πρότασή της στους Θεσμούς, μία πρόταση με ισοδύναμα μέτρα και κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, δήλώσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές από τους θεσμούς ως βάση συζήτησης και η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής  ηγεσίας, πρόσθεσε.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ότι «προχωράμε προς μια συμφωνία» για την Ελλάδα, προσθέτοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμη δουλειά να γίνει. Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι ζητούμενο είναι να βρεθεί μία συνολική και βιώσιμη λύση.
  • Χωρίς τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Οι νέες ελληνικές προτάσεις χαρακτηρίστηκαν «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο μία ολοκληρωμένη αποτίμηση αναμένεται στο Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης και από εκεί και πέρα στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη. Τι δήλωσαν οι βασικοί «παίκτες» στις Βρυξέλλες.

Κόσμος

  • Οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα πρόκειται να διεξαχθούν την 6η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν οι Αρχές τη Δευτέρα, δίνοντας τέλος στη σεναριολογία σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας στην οποία δημοσκοπήσεις δείχνουν πως είναι πιθανό το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα να τιμωρηθεί για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λατινοαμερικάνικη χώρα.
  • Περισσότεροι από 220 νεκροί, συνωστισμός στα νεκροτομεία και αλλεπάλληλα μπλακάουτ είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού καύσωνα που πλήττει το Πακιστάν από την Παρασκευή, υποχρεώνοντας τις Αρχές να κηρύξουν τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
  • Ο Ντέιβιντ Κάμερον είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη της εβδομάδας για να προχωρήσουν οι συζητήσεις για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ένωση στην «επόμενη φάση», παρά το γεγονός ότι το βλέμμα της ΕΕ είναι στραμμένο στην ελληνική κρίση.
  • «Δεν έχουμε θεραπευτεί από τον ρατσισμό» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επισημαίνοντας ότι η σκιά των φυλετικών διακρίσεων συνεχίζει να καλύπτει την αμερικανική κοινωνία, λίγες ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε 21χρονος λευκός στη Νότια Καρολίνα που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Αφροαμερικανούς. Ο Ομπάμα χρησιμοποίησε, μάλιστα, την προσβλητική λέξη «νέγρος», έναν φορτισμένο φυλετικό χαρακτηρισμό. Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας θα ζητήσει να κατέβει η σημαία της παλιάς Συνομοσπονδίας, σύμβολο του παλιού Νότου των φυλετικών διαχωρισμών, από το Καπιτώλιο της Πολιτείας.
  • Κατακραυγή ακτιβιστών και φιλοζωικών οργανώσεων έχει προκαλέσει «φεστιβάλ» σφαγής σκύλων στη νότια Κίνα. Εικόνες βαρβαρότητας κάνουν τον γύρο του κόσμου και παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να προσπαθήσει να περιορίσει το Φεστιβάλ στην πόλη Γιουλίν, αυτό διεξάγεται κανονικά. Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη αναγκάστηκαν να διαλυθούν, όταν άγνωστοι τους κυνήγησαν.

Οικονομία

  • Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συγκαλείται εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
  • Διαβεβαιώσεις από τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ότι η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι διασφαλισμένη μέχρι το τέλος του προγράμματος πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ημίωρη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
  • Πρωτογενή πλεονάσματα 1% και 2% για το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, τροποποιημένη κλίμακα στην εισφορά αλληλεγγύης και τρεις συντελεστές ΦΠΑ, προβλέπει μεταξύ άλλων η ελληνική πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά και βάσει της οποίας επιδιώκεται να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους της.

Αθλητισμός

  • Παίκτης της Γιουβέντους είναι από το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάριο Μάτζουκιτς. Ο Κροάτης επιθετικός έφτασε στο Τορίνο το απόγευμα της Κυριακής, το πρωί της Δευτέρας πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και στη συνέχεια υπέγραψε για τέσσερα χρόνια με τη «Γηραιά Κυρία».
  • Αλλαγές στα διοικητικά του Ολυμπιακού καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέμεινε μεν πρόεδρος της ομάδας παρέδωσε όμως την ευθύνη της διοίκησης και λειτουργίας των «ερυθρόλευκων» σε εκτελεστική επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα ύστερα από την ολοκλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έγινε σήμερα, Δευτέρα.
  • Την θέση του τεχνικού διευθυντή της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ερίκ Αμπιντάλ, αν ο Ζοάν Λαπόρτα επανεκλεγεί στην προεδρία των Μπλαουγκράνα. Αυτή ήταν μια από τις δεσμεύσεις του πρώην προέδρου της ομάδας που διεκδικεί έπειτα από λίγα χρόνια ξανά τον προεδρικό θώκο, τάζοντας αντί για μεταγραφές τύπου Νεϊμάρ ή Σουάρες, τον Αμπιντάλ στη συγκεκριμένη θέση. Οι προεδρικές εκλογές της Μπαρτσελόνα είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 18 Ιουλίου.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου