Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Reuters: Αποδέχονται οι θεσμοί ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Reuters: Αποδέχονται οι θεσμοί ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία
Υπαναχώρησαν οι θεσμοί από τις θέσεις τους για το ΦΠΑ και αποδέχονται την ελληνική πρόταση να παραμείνει στο 13% στα ξενοδοχεία, αντί του 23%. Οπως να εννοηθεί υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ που μίλησε στο Reuters, οι πιθανότητες για συμφωνία είναι «πάνω από το 50%» και ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τόνισε επίσης ότι ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα δύσκολα θα μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, αλλά αυτό δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, όπως επισήμανε.
Το ζήτημα της αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία και της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ στα νησιά, φαίνεται πως βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.
Όπως μετέδωσε το Mega, οι θεσμοί φαίνεται να αποδέχονται την αύξηση του ΦΠΑ στο 13% για τα ξενοδοχεία -και όχι στο 23%- ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται διαπραγματεύσεις και για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με στόχο να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.
Σύμφωνα με την πρόταση της Αθήνας, που έβαλε στο τραπέζι του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, στο ζήτημα του ΦΠΑ, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σε συντελεστή 6% για φάρμακα, βιβλία, θέατρα.
Στο 13% βάζει, πλέον, όλα τα τρόφιμα και διατηρεί λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ξενοδοχεία.
Αντιθέτως, στέλνει στο 23% την εστίαση μαζί με όλα τα υπόλοιπα. Επιπλέον, διατηρεί τους μειωμένους συντελεστές στα νησιά, εκτιμώντας ότι η απόδοση των αλλαγών προσεγγίζει το 1% του ΑΕΠ που ζητούν οι δανειστές. Η πιο σημαντική παραχώρηση είναι η εφαρμογή όλων των αλλαγών τη 1η Ιουλίου. Μία ακόμη διαφορά μεταξύ Αθήνας και θεσμών είναι επίσης η επιβολή ΦΠΑ 13% μόνο στα βασικά τρόφιμα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου