Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ταξιδιωτική οδηγία από 7 χώρες: Πάρτε μετρητά αν πάτε για διακοπές στην Ελλάδα!

Δευτέρα, 29 Ιουνίου, 2015
ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ταξιδιωτική οδηγία από 7 χώρες: Πάρτε μετρητά αν πάτε για διακοπές στην Ελλάδα!
Αρχισαν τα όργανα στον ελληνικό τουρισμό καθώς οι επίσημες αρχές επτά χωρών προειδοποιούν τους πολίτες τους που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για την κατάσταση που επικρατεί και για να έχουν μετρητά μαζί τους. Πολωνία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο και Σουηδία αναθεώρησαν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τους προς τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ή που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας.

Τους προτρέπουν να κρατούν περισσότερα χρήματα σε μετρητά εξαιτίας της κατάστασης που επικατεί με τις κλειστές τράπεζες και τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων. Επίσης τους ζητούν να έχουν χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες με τις οποίες μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους.
Τα κείμενα με τις οδηγίες αναρτήθηκαν στις ιστοσελίδες των υπουργείων Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Στην ανακοίνωσή του το Γερμανικό ΥΠΕΞ τονίζει πως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην χώρα, οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις και «προβληματικά σημεία» και γι' αυτό καλεί τους Γερμανούς τουρίστες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα να έχουν στη διάθεσή τους μετρητά.
Τo Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) προχώρησε στην αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα ως προς την ανάγκη οι Βρετανοί τουρίστες να έχουν μαζί τους περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα. «Οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους την πιθανότητα οι τραπεζικές υπηρεσίες να περιοριστούν με έκτακτη ανακοίνωση. Εξασφαλίστε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ευρώ σε μετρητά για να καλύψετε έκτακτες ανάγκες, απρόβλεπτες καταστάσεις και απροσδόκητες καθυστερήσεις».
Ο ΣΕΤΕ
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι δεν έχει επηρεαστεί μέχρι στιγμής η καθημερινότητα των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας και συνέχιζε:
Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, είναι επιτακτική η ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό να αξιοποιήσουν κάθε μέσο, την εμπειρία και την ωριμότητα που διαθέτουν για την αδιατάραχτη λειτουργία του ελληνικού τουρισμού, τονίζει ο ΣΕΤΕ.
Στόχος, όπως αναφέρεται, πρέπει να είναι να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός από τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου και να διαφυλαχθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των εκατοντάδων χιλιάδων ξένων επισκεπτών που βρίσκονται στη χώρα μας.
Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή, είναι να προστατευθεί η εικόνα της χώρας, να ενημερώνονται υπεύθυνα οι ξένοι επισκέπτες, σημειώνει ο ΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου