Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Την ενοχή των κατηγορουμένων στη δίκη με τα εξοπλιστικά ζήτησε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι που δικάζονται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού ΕΡΜΗΣ 2, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Καρκαμπούνα. 

Πρόκειται για μία από τις πολλές εκκρεμείς ποινικές δικογραφίες που συνδέονται με μίζες κατά την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, που φέρονται να έγιναν επί των ημερών του πρώην υπουργού Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο.

Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να κριθούν ένοχοι ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γ. Σμπώκος, και ο αναπληρωτής του, Αντ. Κάντας, καθώς και το πρώην στέλεχος της διεύθυνσης Ν. Λεονταρίτης, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απιστία σε βάρος της υπηρεσίας.

Η Ελένη Καρκαμπούνα, κατά την πολύωρη εισήγησή της, αναφέρθηκε στην αναποτελεσματικότητα του συστήματος Ερμής, για το οποίο ακόμα και μάρτυρες έχουν υποστηρίξει πως δεν λειτουργούσε. 

Μιλώντας δε, για το σύνολο των υποθέσεων που αφορούν μίζες σε διάφορα προγράμματα που ζημιώνουν το Δημόσιο, η εισαγγελέας Εφετών είπε «το ποινικό δίκαιο δεν μπορεί να λύσει τα φαινόμενα διαφθοράς, μπορεί όμως να τα καταστείλει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης, Άκη Τσοχατζόπουλου, αναφέρθηκε αρκετές φορές κατά την εισαγγελική εισήγηση, αφού σύμφωνα με την κατηγορία, αυτός τέλεσε την απιστία, ωστόσο δεν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για το εν λόγω αδίκημα, καθώς, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει παραγραφεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου